Domov Poziv za trenerje/-ke in izobraževalce/-ke s področja področja energetsko – podnebnega prehoda
07.01.2023

Poziv za trenerje/-ke in izobraževalce/-ke s področja področja energetsko – podnebnega prehoda

Te zanima področje energetike in ne-formalnega izobraževanja mladih?

Želiš izvedeti več o energetsko-podnebnem prehodu ter deliti znanje na lokalnih in nacionalnih dogodkih in delavnicah?

Vabljen/-a k prijavi na poziv za trenerja/-ko ali izobraževalca/-ko s področja energetike. Izbrali bomo 15 kandidatov in kandidatk, ki bodo v sklopu projekta EN-ROADS opravili 3-dnevno usposabljanje ter po usposabljanju opravljali vlogo energetsko-podnebnega trenerja/-ke oz. izobraževalca/-ke o.

Namen 3-dnevnega treninga je izobraziti skupino 15-ih mladih (starost 18 do 35 let) trenerjev/-k ali izobraževalcev/-k, ki bodo pridobili vsebinsko znanje s področja energetsko-podnebnega prehoda Slovenije ter metodološko/praktično znanje za izvajanje delavnic, posvetov in drugih aktivnosti.

Cilji usposabljanja so:
● pridobiti znanje o energetsko-podnebnem prehodu in veščine uporabe EnROADS interaktivnega simulatorja,
● spoznati metode neformalnega izobraževanja,
● izmenjati izkušnje in dobre prakse,
● teambuilding in spoznavanje udeležencev in organizacij.

Usposabljanje bo potekalo od petka, 24. februarja 2023, zjutraj (predviden prihod do 9. ure) do nedelje, 26. februarja 2023, popoldan v Sloveniji (lokacijo sporočimo naknadno). Usposabljanje je brezplačno. Organizatorji krijejo stroške nastanitve, prehrane (zajtrk, kosilo, večerja, odmori za kavo), stroške trenerjev/izobraževalcev, ki bodo vodili trening. Za prevoz na usposabljanje poskrbijo udeleženci/-ke sami in si sami krijejo stroške. Za lažjo koordinacijo smo pripravili koordinacijsko tabelo, kjer boste lažje uskladili skupne prevoze, da
delujemo v smeri zmanjšanja ogljičnega odtisa.

Prijave zbiramo prek elektronske prijavnice do nedelje, 22. januarja 2023.

Končni izbor bo opravljen glede na izraženo motivacijo, izkušnje, poznavanje energetsko-podnebnega področja ter spolno in geografsko uravnoteženost prijavljenih kandidatov.

Več informacij lahko dobite na dominik.derencic@mss.si

Datoteke - prenesi na klik

Razpis-En-LITE-1.pdf
190.322 KB
Na spletni strani mss.si uporabljamo piškotke predvsem za boljše delovanje strani in prijetnejšo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.