Domov Poziv za mentorje v projektu PreseNEETi se!
02.09.2022

Poziv za mentorje v projektu PreseNEETi se!

Vabimo vas, da se vključite v  projekt kot mentor_ica iz vrst mladinskih delavcev za opolnomočenje in socialno aktivacijo oseb NEET.  Pridobili boste nove veščine za delo z NEET, dobrodošlo pa bo novo znanje tudi za vaše organizacije, ki se pri svojem delu srečujete z ranljivejšimi skupinami mladih.

 

Prijava preko spletnega obrazca do 26. septembra 2022

 

V sklopu projekta želimo opolnomočiti in socialno aktivirati osebe NEET (mladi, ki niso zaposleni, se ne izobražujejo ali usposabljajo) na trg dela in v družbeno okolje. K sodelovanju vabimo predvsem mladinske delavce in tiste, ki se pri delu srečujete z osebami NEET. Lahko pa se pridružite tudi, če želite usvojiti osnove mentoriranja.

 

Vzpostaviti želimo podporne storitve za prikrajšane skupine mladih ter jih opolnomočiti do te mere, da se bodo aktivno vključili na trg dela v obliki prostovoljstva, zaposlitve ali iskanja zaposlitve in da se aktivno vključijo v lokalno skupnost. Preko individualnega svetovanja in sistema mentorstva pa jim želimo nuditi pomoč pri premagovanju ovir in osebnih stisk. V projekt bomo vključili 30 oseb NEET (med 15 – 29 let) in  vsak izmed vključenih oseb NEET bo imel dva mentorja in sicer:

  1. mentor iz vrst mladinskih delavcev na področju oseb NEET za krepitev neformalnih veščin (MSS);
  2. mentor iz vrst Zavoda za zaposlovanje za krepitev formalnih veščin.

 

V program bo vključenih 40 mentorjev, ki bodo predhodno opravili intenzivno usposabljanje. Usposabljanje za mentorje bo potekalo ob torkih in četrtkih v mesecu oktobru:

 

  • Online usposabljanje (4., 11., 18., 25. oktober) 10:00 – 12:00.
  • Usposabljanje v živo (6., 13., 20., 27. oktober) 10:00 – 14:00 (lokacija bo določena naknadno).

 

Sklopi usposabljanja:

  • Jaz, mentor;
  • Naša organizacija – mentorska organizacija;
  • Koraki mentorskega procesa;
  • Metodološki pristopi.

 

Mentorstvo predvideva tako poklicno (priprava življenjepisa, priprava poklicnega profila) kot zasebno svetovanje (psihosocialna podpora). Pri tem bo še posebej v ospredju vidik motivacije s ciljem krepitve samozavesti in produktivnosti oseb NEET. Mentoriranje bo potekalo od novembra 2022 do junija 2023. Obseg dela bo določen individualno med mentorjema in mentorirancem.

 

Potni stroški za vse aktivnosti tekom projekta bodo povrnjeni, prav tako pa bodo mentorji za delo dobili simbolno plačilo.

 

Za dodatne informacije smo vam na voljo na  info@mss.si.

Na spletni strani mss.si uporabljamo piškotke predvsem za boljše delovanje strani in prijetnejšo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.