Domov Poziv članicam: imenujte svoje člane v KMP
21.01.2015

Poziv članicam: imenujte svoje člane v KMP

Poziv organizacijam članicam 

k imenovanju predstavnikov v Komisijo MSS za mladinske politike in tako določijo sestavo komisije za mandat 2015-2016. Vsaka organizacija članica MSS lahko predlaga do 3 svoje predstavnice oz. predstavnike v KMP. V letih 2015-2016 bo KMP predvidoma delovala prvenstveno na področjihzaposlovanja mladih, stanovanjske politike, izobraževanja, participacije mladih in mladinskega organiziranja.

 

Komisijo za mladinske politike je MSS ustanovil leta 2009 z namenom ustvarjanja mladinskih politik in spremljanja področij, ki so pomembna za mlade. V preteklosti smo skupaj oblikovali vsebino programskih dokumentov MSS ter nekatera  mnenja o zakonodaji in strateških dokumentih vlade.

 

Organiziranost in delovanje KMP:

Poleg predstavnic in predstavnikov organizacij članic MSS v KMP sodeluje še celotno vodstvo in del zaposlenih na MSS, prav tako pa (v skladu z odločitvami Kolegija MSS) tudi drugi zainteresirani mladi in poznavalci posameznih področij. Za posamezno

Celotna KMP se načeloma sestane dvakrat letno, za potrebe obravnave posameznih tem pa se sproti oblikujejo delovne skupine. Člani in članice KMP se bodo tako sproti odločali, v kateri delovni skupini bodo sodelovali glede na njihovo interesno področje.

Namesto srečanj delovnih skupin se lahko organizirajo tudi spletna posvetovanja. Zaželeno je tudi, da članice in člani KMP – kot posamezniki ali/in v imenu svoje organizacije – sodelujejo s svojimi predlogi na portaluwww.pobuda.si, ki ga bomo na prvem srečanju tudi posebej predstavili.

 

Prijava:

Organizacije članice MSS lahko predlagajo največ 3 predstavnike v KMP. Imena svojih predstavnic in predstavnikov posredujte preko spodnjega obrazca, in sicer do ponedeljka, 2. februarja 2015. Prosimo vas, da pri izbiri upoštevate v prvem odstavku navedena prednostna področja in imenujete takšne predstavnice oz. predstavnike, ki vsaj katero od navedenih področij poznajo oz. jih področje zanima.

 

Več:

Obrazec za prijavo

Programski dokumenti MSS

Na spletni strani mss.si uporabljamo piškotke predvsem za boljše delovanje strani in prijetnejšo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.