Domov Povečanje politične participacije mladih
24.06.2019

Povečanje politične participacije mladih

Med 16. in 18. junijem sta  Mladinski svet Srbije in OSCE misija v Srbiji organizirala dogodek za mladinske svete zahodnega balkana na katerega je bil povabljen tudi MSS. Tema dogodka je bila povečanje politične participacije med mladimi.

Prisotni so bili predstavniki mladinskih svetov iz Hrvaške, Albanije, Severne Makedonije in seveda Srbije. Prav tako pa so bili prisotni tudi predstavniki vseh OSCE misij zahodnega balkana, Regionalni urad za sodelovanje mladih (RYCO), OSCE Urad za demokratične institucije in človekove pravice, PeaceNexus Fundacija in Friedrih Ebert Fundacija.

Glavna tema pogovorov so bili načini, kako mlade prepričati, da se čimbolj aktivno vključujejo v politične aktivnosti.

Iz MSS smo predstavili, kako mi spodbujamo politično participacijo ter kakšna je vloga političnih podmladkov znotraj MSS, znotraj političnihb strank in znotraj splošnega mladinskega organiziranja.

MSS je edini mladinski svet med vsemi državami zahodnega balkana in Hrvaške, ki kot polnopravne člane vključuje politične podmladke.

Ker tudi drugi mladinski sveti želijo, da se mladi čimbolj vključujejo v politiko, so nas vzeli kor primer dobre prakse in tudi oni razmišljajo o istem modeu vključevanja.

Pogovarjali smo se o tem katere teme so tiste, ki mlade najbolj spodbudi, da se aktivirajo. In zanimivo je, da so slovenski mladi v tej skupini edini, katerim je pomembna tematika okoljske problematike.

 

Na spletni strani mss.si uporabljamo piškotke predvsem za boljše delovanje strani in prijetnejšo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.