Domov Posveti z mladimi in odločevalci v občini Postojna, občini Miren-Kostanjevica in občini Ivančna Gorica
24.09.2021

Posveti z mladimi in odločevalci v občini Postojna, občini Miren-Kostanjevica in občini Ivančna Gorica

V sklopu projektov Europe Goes Local in Rastimo skupaj smo izvedli posvete z mladimi in odločevalci v občinah Postojna, Miren-Kostanjevica in Ivančna Gorica.

  • V Postojni je bil posvet namenjen vzpostavitvi komunikacije mladih z odločevalci ter povezovanju mladih in lokalnih odločevalcev. Na posvetu so odločevalci ter mladi pripravili predloge in načrte za učinkovito komunikacijo. Vzpostavile so se skupine, ki bodo nadaljevale delo na izbranih področjih in predlogih. Med izbranimi predlogi so bile ideje o ustanovitvi glasnikov mladih, ki bodo do mladih prenesli informacije za vključitev v procese odločanja, predstavitev področij dela občinskega uprave in mladinskih organizacij v srednjih šolah ter dolgoročno partnerstvo mladih in odločevalcev, ki bi potekalo v obliki srečanj, na katerih bi naslavljali pereče problem ter oblikovali konkretne in izvedljive ideje. Odločevalci so ideje mladih podprli ter ponudili podporo pri izvedbi idej.
  • V občini Miren-Kostanjevica smo izvedli delavnico z mladimi in odločevalci za aktivacijo mladih v občini ter pridobivanje idej za aktivnosti s strani mladih. Mladi so v delavnicah izrazili svoje želje ter ideje na področju organizacije, participacije in soodločanja mladih o življenju v lokalni skupnosti, pridobivanju kompetenc in znanj, zaposlovanju in karieri mladih, stanovanjski problematiki mladih, pridobivanju informacij o celostni ponudbi za mlade, mobilnosti mladih in prostem času mladih. Motivirane skupine mladih bodo delo nadaljevale tudi po izvedeni delavnici.
  • V Ivančni Gorici smo izvedli posvet z namenom priprave ukrepov za strategijo za mladino ter preverjanja predlogov ukrepov po krajevnih skupnostih. Na delavnici so udeleženci pregledali in dopolnili osnutke ukrepov za strategijo, ki jih je oblikovala komisija za mladinska vprašanja. Trenerji so udeležencem predstavili načine in metode za preverjanje osnutkov ukrepov na terenu, konkretno po krajevnih skupnostih.

 

Na spletni strani mss.si uporabljamo piškotke predvsem za boljše delovanje strani in prijetnejšo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.