Domov Posvet v Mestni občini Novo mesto
26.02.2021

Posvet v Mestni občini Novo mesto

Mestna občina Novo mesto (MONM) pripravlja v letošnjem letu novo strategijo za mladino, ki bo usmerjala področje razvoja mladinskih politik in mladinskega dela v MONM v letih 2021-2030. Z namenom zbiranja predlogov za ukrepe v novi strategiji so organizirali posvete z relevantnimi deležniki, ki so potekali v digitalni obliki v sredo, 24. februarja, in četrtek, 25. februarja 2021.

Izvedbo digitalnih posvetov za pripravo strategije za mladino v MONM smo podprli s projektoma Europe Goes Local ter Rastimo skupaj.

Na posvetih so relevantni deležniki in odločevalci razpravljali o šestih področjih, ki predstavljajo ključna področja strategije za mladino: bivanjske razmere, zaposlovanje, izobraževanje, participacija, kultura, zdravje in dobro počutje. Na posvetih so bili predstavljeni rezultati ankete, ki so jo med mladimi izvedli v MONM ter ukrepi iz prejšnje strategije za mladino do leta 2020. Na podlagi iztočnic iz analize anket med mladimi v MONM in ukrepov iz pretekle strategije za mladino so udeleženci posvetov oblikovali predloge ukrepov za novo strategijo za mladino v MONM.

Za pripravo nove strategije za mladino so v MONM ustanovili posebno delovno skupino za pripravo strategije za mladino, ki koordinira celoten postopek priprave nove strategije.

 

Na spletni strani mss.si uporabljamo piškotke predvsem za boljše delovanje strani in prijetnejšo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.