Domov Poročilo: Proaktivna kavarna #GoEAThical
13.11.2020

Poročilo: Proaktivna kavarna #GoEAThical

V četrtek, 12. novembra 2020, smo sodelovali pri izvedbi Proaktivne kavarne #GoEAThical, kjer smo spoznavali in delili mnenja ter izkušnje o povezavi med podnebnimi spremembami, dobavno prehransko verigo in tem, kaj dobrega lahko v tej smeri naredimo mi, kot mladi posamezniki.

V prvem delu delavnice smo prisluhnili strokovni predstavitvi vpliva dobavne prehranske verige na podnebne spremembe. V drugem delu delavnice smo po skupinah identificirali izzive, ki se nam pojavljajo na področju dobavne prehranske verige in vpliva na okolje. V skupinah smo tudi iskali rešitve na izpostavljene izzive. Nastali so skupni dokumenti  s predlogi in pobudami za spremembe na lokalni ravni ter načrti za pripravo in izvedbo konkretnih aktivnosti. Iz nastalih pobud in predlogov bo nastala kampanja.

Dogodek smo izvedli v sodelovanju z Inštitutom za mladinsko participacijo, zdravje in trajnostni razvoj in Društvom Focus v sklopu projekta #GoEAThical. Projekt #GoEAThical je sofinanciran s sredstvi Evropske komisije (DEAR). Več o projektu je na voljo tu.

Na spletni strani mss.si uporabljamo piškotke predvsem za boljše delovanje strani in prijetnejšo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.