Domov Poročilo delegatke OZN
31.01.2019

Poročilo delegatke OZN

Slovenska mladinska delegatka pri organizaciji Združenih narodov Sabina Carli, ki je Slovenijo zastopala med leti 2017 in 2018, je pripravila poročilo dela za svoj mandat delovanja.

V svojem vodilu je povedala:

“Skozi zavedanje, da mladi ne bomo le nemi opazovalci sprememb, ki se odvijajo, pač pa njihovi ključni soustvarjalci, je moj fokus predvsem na participaciji mladih – torej na naši ekonomski vključenosti, zaposlovanju, dostojnih zaposlitvah in spoštovanju pravic, kvalitetni izobrazbi, prepoznavanju neformalne izobrazbe in izkušenj; naši politični vključenosti, aktivni udeležbi v odločevalskih procesih, volilnih procesih, zagovorništvu, aktivnem državljanstvu; ter nenazadnje vključenosti v skupnost, v lokalne strukture, na dialogu med mladimi in odgovornimi za mladinske politike, na mladinskem delu. Celoten sklop pa vsebinsko dobro pokrivajo cilji trajnostnega razvoja, ki so jih države v okviru Združenih narodov sprejele konec leta 2015. Cilji, ki jih nameravamo doseči do leta 2030 ne bodo le vplivali na mlade po celotnem svetu, mladi lahko – in moramo – sodelovati pri njihovemu doseganju.”

Celotno poročilo si lahko ogledate tukajUNYD Slovenia – končno poročilo

Na spletni strani mss.si uporabljamo piškotke predvsem za boljše delovanje strani in prijetnejšo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.