Domov Podjetno v svet podjetništva – 3. javni poziv
14.10.2014

Podjetno v svet podjetništva – 3. javni poziv

Podjetno v svet podjetništva – PVSP – je inovativni in nadstandardni model podjetniškega izobraževanja, ki omogoča udeležencem, da v spodbudnem okolju razvijejo svojo podjetniško idejo in si pridobijo znanja ter veščine, potrebne za njeno uresničitev. Ponuja odgovor na največjo težavo današnjega časa: visoko brezposelnost med mladimi, hkrati pa pospešuje ustvarjanje novih podjetij in delovnih mest.

 

Komu je namenjen?

PVSP je odlična priložnost za mlade in izobražene, ki si želijo v kar največji meri sami oblikovati svojo poklicno pot in delovno okolje.

Mentorski sistem jim nudi podporo in stalno pomoč pri oblikovanju in razvijanju njihove podjetniške ideje v uspešno podjetje, spremljajoči izobraževalni program pa poskrbi za številna znanja in veščine, ki jih potrebuje podjetnik pri svojem delu.

 

Kako deluje?

Regionalne razvojne agencije z razpisom povabijo mlade brezposelne osebe z vsaj visokošolsko izobrazbo in na osnovi njihovih idej, znanj in prepričljivosti vsakič izberejo deset udeležencev.

Ti podpišejo pogodbo o zaposlitvi za določen čas štirih mesecev, ko z individualnim in skupinskim delom razvijajo svojo idejo, preverjajo rešitve in se pripravljajo na podjetniško pot. Izvajalci poskrbijo za prostorske in druge pogoje za nemoteno delo ter za ustrezne mentorje in strokovne predavatelje.

 

3. javni poziv 

Regionalni partnerji, ki sodelujejo pri implementaciji projekta Podjetno v svet podjetništva, so na svojih spletnih straneh objavili zadnji letošnji javni poziv za vključitev v operacijo PVSP 2014.

 

Roki za prijave so različni, zato vam svetujemo, da se z javnim pozivom, za regijo iz katere prihajate, seznanite na spodnjih spletnih straneh:

 

 

Več o modelu podjetniškega izobraževanja in preteklih javnih pozivih je na voljo na spletni strani Podjetno v svet podjetništva.

 

Na spletni strani mss.si uporabljamo piškotke predvsem za boljše delovanje strani in prijetnejšo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.