Domov Podaljšanje roka za izvedbo delovnega preizkusa za mlade
17.09.2014

Podaljšanje roka za izvedbo delovnega preizkusa za mlade

Program omogoča, da z delovnim preizkusom udeleženca, tj. mlado brezposelno osebo, staro do 29 let, pred zaposlitvijo delodajelec preizkusi in spozna na konkretnem delovnem mestu. Na ta način dobi delodajalec povrnjene upravičene stroške delovnega preizkusa, udeleženec pa od zavoda prejme dodatek za aktivnost in za prevoz. Program traja od najmanj 100 ur do največ en mesec. Udeleženec se na konkretnem delovnem mestu ob zagotovljenem mentorstvu preizkuša praviloma polni delovni čas. En mentor lahko hkrati spremlja največ 5 v delovni preizkus vključenih udeležencev.

Delodajalci se na javno povabilo se prijavijo tako, da predložijo ponudbo za izvedbo delovnega preizkusa za mlade na območno službo Zavoda RS ta zaposlovanje, ki je pristojna glede na sedež delodajalca.

Cilj javnega povabila je:

  • povečati konkurenčnost mladih brezposelnih na trgu dela,
  • ustvariti ali izboljšati zaposlitvene možnosti vključenim mladim brezposelnim,
  • zaposliti pri delodajalcu vsaj tretjino vključenih udeležencev, ki bodo pri njem na delovnem preizkusu.

Zavod RS za zaposlovanje je sporočil, da so podaljšali rok za prijavo na javno povabilo, in sicer najkasneje do 17. novembra 2014 do 13. ure oz. do porabe razpoložljivih sredstev.

Več informacij in obrazci za prijavo so na voljo tukaj.

Na spletni strani mss.si uporabljamo piškotke predvsem za boljše delovanje strani in prijetnejšo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.