Domov Po srečanju mladih na temo omejitev kreditiranja
05.11.2019

Po srečanju mladih na temo omejitev kreditiranja

Danes smo se predstavniki organizacij, ki zastopajo mlade, sestali na srečanju na temo problematike, ki jo je sprožila nedavna omejitev pogojev kreditiranja, pri čemer nas najbolj skrbi dostopnost do stanovanj. Ne glede na to, da so po našem mnenju kriteriji omejitev kreditiranja, kot jih je postavila Banka Slovenije, nerazumno visoki (ali pa imamo v Sloveniji izjemno nizke plače), menimo, da je tokrat na potezi predvsem vlada, ki lahko k reševanju bivanjski problematike končno pristopi konstruktivno in prične z uresničevanjem vsaj tistih obljub, ki so jih stranke zapisale v koalicijski pogodbi. Zato smo mladi danes na predsednika Vlade RS naslovili poziv, naj se z nami sreča, nam omogoči predstaviti naše stališče ter nas hkrati seznani s svojim pogledom na problematiko. Poziv za srečanje smo oz. bomo prav tako naslovili na parlamentarne politične stranke ter na guvernerja Banke Slovenije.

Zedinili smo se tudi o treh ključnih ukrepih za reševanje stanovanjske problematike mladih, in sicer poroštveni shemi za mlade, gradnji študentskih domov ter gradnji javnih najemnih stanovanj.

 

Več:

Sporočilo za javnost po srečanju organizacij

Poziv predsedniku vlade

Poziv guvernerju Banke Slovenije

 

Na spletni strani mss.si uporabljamo piškotke predvsem za boljše delovanje strani in prijetnejšo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.