Domov Objavljen natečaj Prostovoljec leta 2023
29.02.2024

Objavljen natečaj Prostovoljec leta 2023

Mladinski svet Slovenije (MSS) že 22. zapored razpisuje natečaj Prostovoljec leta, v okviru katerega bomo izbirali najboljše prostovoljke, prostovoljce, prostovoljski projekt, Naj mladinskega voditelja oz. voditeljico in Naj mladinski projekt za preteklo leto.

Na natečaj se lahko prijavijo vsi, ki so v svoje aktivnosti v letu 2023 vključevali prostovoljske dejavnosti. K prijavi v natečaj vabimo vse nevladne organizacije, javne institucije, neformalne skupine, posameznike itd. Kot prostovoljstvo razumemo vsako prostovoljsko aktivnost, tudi če je ta potekala izven organizacij in formalnih okvirjev.

V kategoriji posameznic in posameznikov bomo izbirali najboljše v 6 kategorijah: Naj prostovoljko in Naj prostovoljca v starostnih skupinah do 19 let, od 20 do 29 let in 30 let ali več, izbrali pa bomo tudi Naj mladinskega voditelja oz. voditeljico. Pri projektih pa bomo izbirali Naj prostovoljski projekt ter Naj mladinski projekt. Za lažje odločanje za prijavo želimo poudariti, da kot projekt razumemo kakršnokoli organizirana aktivnost, pri kateri je sodelovalo več ljudi, in ni nujno, da gre za projekt v strogo administrativnem smislu.

Vse prijavljene prostovoljce_ke in predstavnike_ce sodelujočih organizacij bomo po izteku natečaja, predvidoma septembra letos, povabili na zaključno prireditev, kjer bomo podelili nazive in priznanja izbranim prostovoljcem in projektom. 

Predlagatelj mora izpolniti spletno prijavnico. Pozor!: Letos več ni mogoče oddajati delnih prijav izven spleta, saj vam spletna prijavnica omogoča prekinitev izpolnjevanja, h kateremu se lahko kadarkoli vrnete. Prijavnica za vse kategorije je enotna; znotraj nje pa imate 2 izbiri: posamezniki (prostovoljci, prostovoljke) in projekti. Prijavnici morate priložiti izjavo prostovoljca_ke z lastnoročnim podpisom pri prijavah za posameznike_ce oz. izjavo predlagatelja pri prijavah za projekte. Prijavnici lahko po želji priložite dokazila o prostovoljstvu, npr. kratek življenjepis prostovoljca_ke, fotografije, objave v medijih, izjave in mnenja drugih udeleženih itd.

Namen natečaja ni tekmovanje med prostovoljkami, prostovoljci in projekti, ampak vzpodbuda in nagrada za vse, ki sodelujejo kot prostovoljci in prostovoljke ter podpirajo prostovoljstvo v Sloveniji.

Za morebitna vprašanja in podporo pri oddaji prijavnic smo vam na voljo na: prostovoljec@mss.si, na tel. št. 01 425 60 55 (Petra Viki Čeru). Če do razpisa ali prijavnice ne morate dostopati oz. rabite kakršnokoli pomoč pri prijavi, nam pišite ali nas pokličite in poskrbeli bomo, da dokumenti v ustrezni obliki pridejo do vas. Spremljajte nas tudi na Facebooku in Instagramu, kjer bomo objavljali novice ter podrobnosti o natečaju.

Rok za prijave je ponedeljek, 8. aprila 2024.

Za vaše prijave, delitve natečaja v vaših medijih in druge odzive se vam že vnaprej najlepše zahvaljujemo.

Razpisna dokumentacija in prijavnice:

Prijava za prostovoljce in prostovoljke:

Prijava za projekte:

Na spletni strani mss.si uporabljamo piškotke predvsem za boljše delovanje strani in prijetnejšo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.