Domov Obiski MSLS in svetovanje MSLS
07.06.2021

Obiski MSLS in svetovanje MSLS

Pretekli vikend smo v okviru projektov Europe Goes Local in Rastimo skupaj svetovali v občini Tolmin za ustanovitev mladinskega sveta lokalne skupnosti. Na sestanku smo predstavili organe za soodločanje mladih v procesih odločanja, proces ustanovitve MSLS-ja, primere statutov, strukturo in delovanje MSLS-ja, financiranje ter dobre prakse aktivnosti v drugih MSLS-jih.

Pretekli teden smo tudi obiskali Mladinski svet Novo mesto, Trebanjski mladinski svet, Mladinski svet Ajdovščina  in Mladinski svet Brda. Na srečanjih z MSLS-ji smo se pogovarjali o aktualnih projektih, ki jih izvajajo MSLS-ji, njihovih izzivih, sodelovanju z občino ter možnostih za sodelovanja MSS-ja z MSLS-ji.

V Novem mestu smo se pogovarjali o aktiviranju MC-ja, mladinski tržnici ter vključevanju novih članic v mladinski svet, v Trebnjem pa o podeljevanju nagrad za diplomske, magistrske in doktorske naloge, reševanju stanovanjske problematike in vzpostavitvi MC-ja. V Ajdovščini smo spoznali novoizvoljeno vodstvo mladinskega sveta in se pogovarjali o Dnevu mladih, Naj prostovoljcu, mladim prijaznimi prostori, strategiji za mlade ter projektu Rastimo skupaj. V Brdih pa smo odprli razpravo o izzivih z ustanavljanjem MSLS-ja, odličnih idejah mladih za projekte novoustanovljenega MSLS-ja, mladinskih sobah, mladinskih prostorih v MC-ju, financiranju, sodelovanju z občino in drugimi deležniki ter mobilnosti mladih.
 
 

Na spletni strani mss.si uporabljamo piškotke predvsem za boljše delovanje strani in prijetnejšo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.