Domov Obisk norveške delegacije v Sloveniji
15.09.2023

Obisk norveške delegacije v Sloveniji

V sklopu projekta PreseNEETi se nas je obiskala delegacija osmih norveških predstavnikov, ki so obiskali Celje, Ljubljano in Maribor. Znotraj enodnevnega obiska v Ljubljani, kjer smo jih gostili predstavniki MSS, smo obiskali sedež Slovenske Filantropije in Skupnosti center Borc, ki deluje pod okriljem javnega zavoda Mladi zmaji.  Dan začeli z obiskom Slovenske Filantropije, kjer nam je Tjaša Arko na kratko predstavila delovanje filantropije, projekt MINT in ostale aktivnosti, ki jih izvajajo na področju mladih, prostovoljcev in integracije migrantov. 
 
V drugem delu smo obiskali Skupnostni center Borc v Kašlju.  Sprva smo prisluhnili Evi Kotnik, ki je predstavila delovanje MSS in naših aktivnosti na področju dela z mladimi z manj priložnostmi ter na področju mentalnega zdravja mladih. Sledila je predstavitev Maje Mojškerc, ki je predstavila delo javnega zavoda Mladi zmaji in primer dobre prakse (Borc) pri delu z mladimi (in ostalo skupnostjo) v odmaknjeni mestni četrti s socialno slabše pozicionirano populacijo.
 
Celoten obisk je potekal v prijetnem, sproščenem in zelo informativnem vzdušju. Gostujoči, ki so predstavniki lokalnih odločevalcev in nevladnih organizacij na Norveškem, so izrazili veliko zadovoljstvo s predstavitvami, programom in celotnim obiskom Slovenije.  
 
Na spletni strani mss.si uporabljamo piškotke predvsem za boljše delovanje strani in prijetnejšo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.