Domov Najava novinarske konference ob Dnevu mladih
09.08.2021

Najava novinarske konference ob Dnevu mladih

Stanje slovenske mladine:

“Mladi sicer vedno več skrbijo za svoje zdravje in so bolj aktivni na vseh področjih, a še vedno ujeti v prekarnost in vedno hujše duševne stiske”

Dogodek bo potekal:

v četrtek, 12. 8. 2021, 12:00 – 13:00

plakatno mesto Tam-Tam, Ajdovščina, 1000 Ljubljana

Spoštovani novinarji in uredniki,

mladi so ena najbolj prizadetih skupin zaradi pandemije Covid-19, ki jih je sicer prizadela veliko bolj zahrbtno kot to počne pri ostali populaciji. Med mladimi pa se je že pred samo epidemijo zaznavalo veliko izzivov, ki bi jih morali imeti odločevalci pred svojimi očmi, pandemija pa je te le še poglobila. Mladi se težko osamosvojijo, čeprav si tega vedno bolj želijo, stanovanjski trg je prerasel vse meje razumnega, mladi so ujeti v prekarnost, delo v netipičnem času in seveda, vedno hujše duševne stiske. Zato bomo ob dnevu mladih odločevalce, preko medijev, ponovno opozorili, da je mladim potrebno posvetiti dodatno pozornost in slišati njihove težave!

Ob dnevu mladih vas zato vabimo na novinarsko konferenco, ki bo potekala na enem od plakatnih mest družbe Tam-Tam d.o.o., ki so že postali urbani del ljubljanske Ajdovščine. Plakat bo vseboval vprašanje kaj si mladi želimo v prihodnosti, kamor bodo mladi pred in po konferenci lahko zapisali svoje odgovore na to vprašanje.

Govorci na novinarski konferenci bodo :

– Miha Zupančič, predsednik mladinskega sveta Slovenije;

– Lucija Karnelutti, slovenske mladinska delegatka pri OZN,

– Maja Hostnik, direktorica mreže MaMa.

Ob naštetih tematikah se bomo dotaknili tudi aktivnosti, ki jih bomo izvedli tekom slovenskega predsedovanja Svetu EU.

Lokacija plakata pred katerim bo potekala novinarska konferenca:

Na spletni strani mss.si uporabljamo piškotke predvsem za boljše delovanje strani in prijetnejšo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.