Domov Na obisku v predsedniški palači
28.05.2023

Na obisku v predsedniški palači

V sredo, 24. maja 2023, nas je sprejela predsednica Republike Slovenije, dr. Nataša Pirc Musar. Pridružili sta se nam tudi svetovalki ga. Breda Bunič in ga. mag. Tatjana Bobnar

V sproščenem pogovoru smo govorili o:

  1. Položaju mladih v sedanji in prihodnji družbi.
  2. Pokroviteljstvu projekta Naj prostovoljec/-ka 2022 in pomenu prostovoljstva za mlade in širšo družbo.
  3. Nadaljnjem skupnem sodelovanju.

Ob prijetnem pogovoru smo preleteli položaj mladih v Sloveniji in ključne izzive, s katerimi se soočajo ter teme, ki so mladim res pomembne: od stanovanjske problematike, preko duševnega zdravja in trajnostne mobilnosti do trga dela. Pri slednjem smo poudarili pomen sodelovanja tako z odločevalci kot tudi gospodarstvom. 

Na Mladinskem svetu Slovenije si prizadevamo za večje prepoznavanje, priznavanje in vrednotenje znanja, pridobljenega preko neformalnega izobraževanja, in opravljenega prostovoljnega dela. Resnično nas veseli, da tudi ga. dr. Nataša Pirc Musar to prepoznava kot vitalen del družbe, v kateri živimo. Povedala je, da se je sama tekom življenja prostovoljno udejstvovala na različnih področjih.  V mladosti je bila tabornica, kasneje pa tudi predsednica Rdečega Križa Slovenije, članica izvršnega odbora Mednarodne federacije novinarjev in podpredsednica društva novinarjev Slovenije. Strinjali smo se, da je nujno, da se podpre mlade pri tem, da se še naprej nesebično prostovoljno udejstvujejo v mladinskem sektorju in širši družbi. To  je to ključnega pomena za nadaljnji obstoj in (o)krepitev naše solidarne družbe.

Toplo pozdravljamo in smo hvaležni za izkazano podporo nadaljevanju tradicije sodelovanja pri projektu Naj prostovoljec/-ka. Veseli smo tudi podpore pri zavzemanju za interese mladih in pri oblikovanju politik, ki vplivajo na njihovo življenje, delo ter celotno družbo in skupnost.

 

Datoteke - prenesi na klik

20230524-01240293-1-scaled.jpg
750.786 KB
Na spletni strani mss.si uporabljamo piškotke predvsem za boljše delovanje strani in prijetnejšo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.