Domov Mladinski svet Slovenije ne podpira novele Zakona o pravniškem državnem izpitu
05.02.2015

Mladinski svet Slovenije ne podpira novele Zakona o pravniškem državnem izpitu

Primarni namen sestanka je bil opozoriti na problem že več kot dveletnega neizvajanja pripravništev na sodiščih. V praksi to pomeni, da se je čakalna vrsta za opravljanje sodniškega pripravništva, ki je pogoj za opravljanje pravniškega državnega izpita (PDI), povečala za dve generaciji diplomantov. Zavzeli smo se, da ministrstvo na tem področju potrebno čim prej pripravi spremembe, ki bodo diplomiranim pravnikom primarno omogočile čim prejšnji ponoven dostop do opravljanja PDI, kakor tudi, sekundarno, da je potrebno področje pripravništev urejati celovito.

 

Ministrstvo za pravosodje je v tem delu korektno povzelo naše stališče. Napačno pa so zapisali, da novelo Zakona o pravniškem državnem izpitu podpiramo. V pripravo novele nismo bili vključeni. Predlog bomo preučili in v okviru javne razprave tudi podali naše stališče do predlagane novele.

 

Povezava do članka So sodniški pripravniki res strošek.

 

Na spletni strani mss.si uporabljamo piškotke predvsem za boljše delovanje strani in prijetnejšo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.