Domov Mladinski svet Slovenije na festivalu LUPA 2014
16.09.2013

Mladinski svet Slovenije na festivalu LUPA 2014

Vseslovenski festival NeVladnih Organizacij – LUPA bo letos potekal 18. septembra 2014 med 11. in 20. uro na Prešernovem trgu v Ljubljani.

Festival LUPA je tradicionalna predstavitev slovenskih nevladnih organizacij v vsej njihovi barvitosti, pestrosti, raznolikosti, dinamičnosti in kar je še drugih izrazov za sektor, ki povezuje okoli milijon prebivalcev Slovenije.

Nevladne organizacije se na bazarju predstavljamo na stojnicah in odru. Kljub temu, da so poslanstva organizacij zelo različna, dogodek vsako leto znova prešije ista rdeča nit – usmerjenost k ljudem. Na letošnjem festivalu se nas bo predstavilo 134 različnih organizacij, med njimi se nas bo 23 predstavilo na odru ob Prešernovem spomeniku, 12 organizacij pa bo sodelovalo pri organizaciji zanimivih delavnic, predavanj in vodenih ogledov za mimoidoče.

Našo stojnico boste našli poleg kavarne, ki deluje na Prešernovem trgu, prepoznali pa jo boste tudi po nabiralniku Pobuda.si. Osrednja točka naše letošnje predstavitve bo namreč ravno projekt POBUDA.SI: MLADI ZA BOLJŠO DRUŽBO. V okviru projekta izobražujemo o participaciji in spodbujamo mlade, da se angažirajo v svojem okolju in da tudi preko nas posredujejo svoje pobude odločevalcem.

Program LUPA 2014

Seznam sodelujočih nevladnih organizacij in zemljevid stojnic

Prireditelj festivala je Zavod Center za informiranje, sodelovanje in razvoj nevladnih organizacij, horizontalna mreža NVO, ki povezuje več kot 700 različnih zvez in posameznih društev, zavodov in ustanov.

Na spletni strani mss.si uporabljamo piškotke predvsem za boljše delovanje strani in prijetnejšo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.