Domov Mladinski svet Slovenije ima novo vodstvo
17.10.2014

Mladinski svet Slovenije ima novo vodstvo

Včeraj, 16. oktobra 2014, je potekal Zbor MSS, na katerem je bilo izvoljeno novo vodstvo Mladinskega sveta Slovenije. Pod izrazom vodstvo je mišljen Kolegij MSS, ki je izvršilni organ in ga sestavlja 6 članov: 5 podpredsednic oz. podpredsednikov in predsednica oz. predsednik MSS.

 

Predsednik MSS je postal Tin Kampl, kandidat Mladega foruma Socialnih demokratov. S predsedniška mesta se po dveh letih vodenja MSS poslavlja Tea Jarc.

 

Na podpredsedniška mesta so bili izvoljeni:

– Sanja Slemenšek (Slovenska demokratska mladina) za podpredsednico za mladinske politike,

– Miha Mohorko (Zveza tabornikov Slovenije) za podpredsednika za mladinske svete lokalnih skupnosti in organiziranje,

– Daniel Valentine (Nova generacija SLS) za podpredsednika za informiranje in participacijo,

– Neža Repanšek (Združenje slovenskih katoliških skavtinj in skavtov) za podpredsednico za mladinsko delo in neformalno izobraževanje,

– Tina Hočevar (Društvo SKAM) za podpredsednico za mednarodno sodelovanje.

 

V Nadzorni odbor MSS sta bila izvoljena Tibor Vöröš (Nova generacija SLS) in Tea Jarc (Zveza tabornikov Slovenije). Eno mesto v Nadzornem odboru je ostalo nezasedeno, ker nihče od preostalih kandidatov ni prejel zadostnega števila glasov. Za to mesto bodo razpisane ponovne volitve.

 

Mandat Kolegija in Nadzornega odbora MSS je dve leti. V skladu s statutom MSS, bo novo vodstvo nastopilo mandat 1. decembra 2014.

 

Foto: Matej Pušnik

Na spletni strani mss.si uporabljamo piškotke predvsem za boljše delovanje strani in prijetnejšo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.