Domov Mladinski dogodek ob svetovnem dnevu zdravja
12.04.2023

Mladinski dogodek ob svetovnem dnevu zdravja

V petek, 7. aprila 2023, so se na Ministrstvu za zdravje ambasadorji mladinskega dialoga udeležili dogodka, ki ga je ob svetovnem dnevu zdravja organizirala mladinska organizacija NoExcuse. Glavni poudarek dogodka je bil na prispevku mladinskih organizacij in združenj na področju zdravja in okolja.

Mladim predstavnikom so ponudili priložnost za strukturiran dialog med mladimi in odločevalci. Dogodka se je udeležil tudi Inštitut za zdravje in okolje, ki je predstavil številne mehanizme, ki povezujejo zdravje in okolje, kot so: partnerstvo za okolje in zdravje; YAEH! Erasmus+ projekt; Ljubljanski ledenik; projekt & quot; Pozor: tukaj je dihanje nevarno&quot. 

Predstavnica Ministrstva za okolje, podnebje in energijo je prisotne seznanila z možnostjo prijave za vlogo Mladinskega delegata za podnebne spremembe in s tem sodelovanja v procesih odločanja na področju zdravja in okolja.

Na spletni strani mss.si uporabljamo piškotke predvsem za boljše delovanje strani in prijetnejšo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.