Domov Konferenca o potrošniškem dialogu z mladimi v Berlinu
17.06.2019

Konferenca o potrošniškem dialogu z mladimi v Berlinu

Med 6. in 7. junijem 2019 je v Berlinu z mladimi iz celotne EU potekala konferenca o potrošniškem dialogu v povezavi s cilji trajnostnega razvoja. V sklopu konference so se oblikovale delovne skupine, katerih cilj je bil bolje oceniti potrebe in interese mladih potrošnikov, da bi zanje razvili ustrezne sistemske rešitve, prilagoditve in dejavnosti. Te temeljijo na izmenjavi najboljših praks, razpravi o prednostnih nalogah (npr. v zvezi s trajnostnim razvojem) potrošnji in digitalnih trgih ter izmenjavi mnenj o izobraževalnih metodologijah in orodjih.

V drugem delu konference je Komisija v prostorih nemškega pravosodnega ministrstva organizirala dogodek Dialog potrošnikov s predstavniki mladih na temo trajnostnega razvoja. Cilj dialoga je bil pojasniti državljanom EU, kaj EU počne za njih kot potrošnike ter prisluhniti njihovim stališčem. Na celotni konferenci sta aktivno sodelovala tudi predstavnika Mladinskega sveta Slovenije.

 

Na spletni strani mss.si uporabljamo piškotke predvsem za boljše delovanje strani in prijetnejšo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.