Domov “Kick-off” srečanje projekta Neodvisnost mladinskih svetov
09.06.2023
OZNAKE:

“Kick-off” srečanje projekta Neodvisnost mladinskih svetov

Od 15. do 19. maja je Nacionalni mladinski forum gostil prvo srečanje projekta Neodvisnost mladinskih svetov (ang. Independence of Youth Councils). Cilj projekta je raziskati in analizirati zmogljivosti evropskih mladinskih svetov za sodelovanje v procesih odločanja in načinih ohranjanja neodvisnosti od političnih vplivov.

Na projektu so sodelovali predstavniki mladinskih svetov iz šestih držav:

  • Anja Jokić (Srbija);
  • Ane Matevska (Severna Makedonija);
  • Xabi Triana in Carlota Guillén (Španija);
  • Rota Lāce (Latvija);
  • Maša Brulc (Slovenija);
  • Christina Yiannap in Diamando Zisimopoulou (Ciper).

Miroslav Cekov, Joann Stoyanov in Raycho Raychev iz Nacionalnega mladinskega foruma so udeležence seznanili s projektnimi cilji in potrebnimi koraki za njegovo izvedbo. Srečanja so potekala v Urban Point, udeleženci pa so obiskali tudi konferenco “EU Meets Balkans” v Sofia TECH Parku. Projekt vključuje deljenje strokovnega znanja in razvoj ciljev vsakega sodelujočega mladinskega sveta do pomladi 2024. Naslednje srečanje bo v Latviji.

Projekt je sofinanciran s strani Evropske unije. Izražena stališča in mnenja so avtorska in ne odražajo nujno stališč Evropske unije ali Evropske izvršne agencije za izobraževanje in kulturo (EACEA). Evropska unija in EACEA ne odgovarjata za vsebino.

Na spletni strani mss.si uporabljamo piškotke predvsem za boljše delovanje strani in prijetnejšo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.