Domov Javni posvet o prihodnosti vzgoje in izobraževanja
01.04.2019

Javni posvet o prihodnosti vzgoje in izobraževanja

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport je v petek, 29. marca 2019, organiziralo prvi Javni posvet o prihodnosti področja vzgoje in izobraževanja, s katerim je želelo zbrati predloge strokovne javnosti in drugih deležnikov za izboljšanje šolstva. Predlogi bodo podlaga za oblikovanje t.i. Bele knjige, ki bo temelj sprememb šolske zakonodaje.

Podpredsednik MSS za mladinske politike Jaka Matičič je v svoji razpravi poudaril, da bomo mladim pomagali pri uspešnem vstopu na trg dela, večji participaciji v družbi in uspešnem osamosvajanju le, če jim bomo ponudili vse veščine in znanja, ki jih pri tem potrebujejo. Zato je nujno povezovanje formalnega izobraževanja z neformalnim izobraževanjem, ki vnaša dodatne vsebine, ki jih formalno izobraževanje ne zajema ali ne zajema v zadostni meri. Pri tem je izpostavil, da veliko tega znanja premorejo mladinske organizacije, ki lahko mladim ponujajo vsebinsko bogato neformalno izobraževanje.

Nadalje je Matičič v razpravi še izpostavil potrebo po vseživljenjski karierni orientaciji v šolah, uvedbi državljanske vzgoje, dostopnosti izobraževanje za vse mlade, ne glede na socio-ekonomski položaj, in potrebo po uvajanju vsebin o zdravem življenjskem slogu v izobraževalni sistem.

(foto: MIZŠ)

Na spletni strani mss.si uporabljamo piškotke predvsem za boljše delovanje strani in prijetnejšo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.