Domov Javna tribuna z mladimi: ZAKAJ MLADI NA EVROPSKE VOLITVE?
19.02.2019

Javna tribuna z mladimi: ZAKAJ MLADI NA EVROPSKE VOLITVE?

Meniš, da je smiselno voliti na evropskih volitvah, ali pa je vse to “brez veze”? Je EU sploh kaj naredila za mlade?

Na javni tribuni »ZAKAJ MLADI NA EVROPSKE VOLITVE?« se bomo pogovarjali o tem, kaj Evropska unija že počne na področju mladine in kaj bi še lahko naredila. Gotovo poznaš program Erasmus+, ki omogoča študijske izmenjave? Pa veš, da obstajajo tudi drugi programi, ki mladim omogočajo mobilnost in mladinske izmenjave? In, da obstajajo tudi programi za prostovoljstvo in tudi za plačano delo v tujini? Pa je to dovolj? Imaš ideje kaj bi lahko EU še storila za mlade?

Pridite povedati svoje mnenje o EU na javno tribuno v Državni zbor Republike Slovenije v sredo, 27. februarja 2019, ob 18. uri. Ob 18. uri bomo začeli z druženjem v preddverju velike dvorane, ob 19. uri pa bomo začeli z javno tribuno.

Za udeležbo na dogodku izpolni elektronsko prijavnico, ki je dostopna na: https://goo.gl/forms/JcTmBjlDuuy6tjiI3. Na dogodek se lahko prijaviš do srede, 27. februarja 2019, do 15. ure.

 

Na javni tribuni bomo mladi in organizatorji dogodka – Državni zbor RS, Mladinski svet Slovenije, Študentska organizacija Slovenije, Dijaška organizacija Slovenije, Mladinska mreža MaMa, Sindikat Mladi plus in Pisarna Evropskega parlamenta v Sloveniji – razpravljali o pomembnih vprašanjih, povezanih z Evropsko unijo in aktivnim državljanstvom. Vprašali se bomo, ali imamo mladi sploh vpliv na odločitve, ki se sprejemajo na ravni EU in kako se lahko bolj borimo za naše interese. Kaj nam sploh pomeni Evropska unija in kaj imamo državljanke in državljani, mladi sploh od nje? Ali bi bilo boljše, da se ji odpovemo in sledimo Brexitu?…

Javna tribuna z mladimi je drugi dogodek projekta »AKTIVNO DRŽAVLJANSTVO: ZAKAJ NA EU VOLITVE?«, s katerim želi Državni zbor RS z različnimi aktivnostmi prispevati k večji družbenopolitični vključenosti državljanov in prebivalcev Slovenije ter odpreti prostor dialoga in razprave v Državnem zboru RS z različnimi družbenimi skupinami.

Javna tribuna bo medijsko pokrita in v sodelovanju z Radiotelevizijo Slovenija predvajana na tretjem parlamentarnem programu ter neposredno predvajana po družbenih medijih.

 

Uradno vabilo na dogodek:

 

Na spletni strani mss.si uporabljamo piškotke predvsem za boljše delovanje strani in prijetnejšo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.