Domov Iščemo udeležence za udeležbo na dveh mednarodnih aktivnostih
10.05.2019

Iščemo udeležence za udeležbo na dveh mednarodnih aktivnostih

Iščemo udeležence, ki bi sodelovali v projektu MAP the GAP: Ways of enhancing youth participation in local comminities in se udeležili dveh mednarodnih aktivnosti:

  • mednarodni trening, ki bo potekal od 14. junija do 21. junija 2019 v Banjaluki, BiH;
  • mednarodna delavnica (Hackathon), ki bo potekala od 26. julija do 31. julija 2019 v Eskisehiru, Turčija.

Iščemo dva udeleženca iz Slovenije, ki se bosta udeležila obeh mednarodnih aktivnosti. Mladinski svet Slovenije sodeluje kot partner v projektu. Iz vsake države, ki sodeluje v projektu bosta izbrani dve osebi – ena oseba z izkušnjami z mladinskim delom in ena oseba z izkušnjami v IT sektorju.

 

Za omenjeni dve mednarodni aktivnosti iščemo:

  • Mladinskega delavca/-ko

Prijavi se lahko mladinski delavec/-ka, ki ima izkušnje z organiziranjem (lokalnih) mladinskih dogodkov in/ali neformalnim učenjem. Zaželeno je, da ima vsaj dve leti izkušenj z delom v mladinskem sektorju ter da deluje na področju spodbujanja participacije mladih na lokalni ali nacionalni ravni. Poznavanje mladinskega sektorja in zakonodaje, ki ureja delovanje mladinskih organizacij v Sloveniji, je prednost za izbor.

  • Osebo, ki ima osnovno znanje na IT področju

Prijavi se lahko oseba, ki ima osnovno znanje na IT področju oziroma računalništvu, ne glede na to ali je zaključil/-a študij smeri računalništva. Prijavijo se lahko tudi kandidati/-ke, ki imajo interes delati na področju razvoja aplikacij vendar ne študirajo računalništva oziroma niso študirali računalništva na fakulteti. Če ima oseba osnovno znanje o ustvarjanju IT rešitev in ima interes delati na tem področju ter deliti znanje z ostalimi udeleženci se lahko prijavi na obe aktivnosti.

 

Oseba, ki se prijavi bo morala izpolniti naslednje obveznosti:

  • se udeležiti obeh mednarodnih aktivnosti: trening in Hackathon,
  • deliti znanje in izkušnje z mednarodno skupino mladih,
  • mora znati dovolj angleško, da lahko sodeluje (raven B1),
  • se učiti in prilagajati na nove pristope v mladinskem sektorju in na področju razvoja in uporabe aplikacij/digitalnih orodij.

V sklopu projekta MAP the GAP se bo na omenjenih dveh mednarodnih dogodkih razvilo digitalno orodje za participacijo mladih, ki bo služilo e-participaciji mladih v lokalnih okoljih.

Prijavite se lahko z izpolnjeno elektronsko prijavnico do 12. junija 2019 ali nam pišete na dominik.derencin@mss.si.

Več informacij o predvidenih dveh mednarodnih aktivnostih dobite tukaj: map-the-gap-call-for-participants.

Projekt krije potne stroške, namestitev in hrano za izbrana dva udeleženca za obe aktivnosti.

O projektu: V mednarodnem projektu MAP the GAP: Ways of enhancing youth participation in local comminities bomo razvili vodiče in aplikacije za spodbujanje participacije mladih v lokalnih skupnostih in izvedli dogodke za razvoj lokalnih mladinskih politik. V projektu sodelujejo še Vijeće mladih Federacije Bosne in Hercegovine, Europejska Fundacja Razwoju Czlowieka, Crnogorski omladinski forum, Narodni Parlament – Association People’s Parliament, Omladinski savjet Republike Srpske, Association Young European Federalists – Macedonia, Toy Genclik Dernegi in Zona Franka.

Za več informacij pišite na: dominik.derencin@mss.si

Na spletni strani mss.si uporabljamo piškotke predvsem za boljše delovanje strani in prijetnejšo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.