Domov Ekipa MSS na Young Bled Strategic Forum 2023
26.08.2023

Ekipa MSS na Young Bled Strategic Forum 2023

Veseli in ponosni smo, da sodelujemo na Young Bled Strategic Forum 2023. To leto poteka pod geslom »Ublažimo učinek metulja«. #YoungBSF 2023 bo krepil znanje in veščine mladih za delovanje in spremembe v (mednarodni) skupnosti. Poseben poudarek bo na vlogi mladih akterjev, ki lahko povzročijo ali preprečijo orkan v globalnem svetu z odločnim in odgovornim ukrepanjem, s tem bo YoungBSF mlade akterje spodbujal k solidarnosti in zagotavljanju odpornosti v naših družbah.

Na dogodku aktivno sodelujeta tudi Eva Kotnik, predsednica MSS, in Žiga Ciglarič, podpredsednik za mednarodno sodelovanje. Eva je govorka na panelu Second pillar: Empowering a flutter. Govorila je o izkušnjah MSS-ja na področju opolnomočenja mladih, zastopanju mladih pred odločevalci, najboljših praksah, izzivih in priložnostih. Žiga vodi panel z naslovom First pillar: Sensitive dependence on initial conditions (Understanding our initial conditions). Tematika panela se navezuje na priložnosti in izzive za krepitev miru in varnosti, preseganje delitev v družbah in sodelovanj ter naslavljanja izzivov kot so dezinformacije.

Sicer pa bomo na BSF še vse do torka, 29. avgusta 2023. Vabljeni k spremljanju našega dogajanja. 

 

Foto: Tadej Kreft

Na spletni strani mss.si uporabljamo piškotke predvsem za boljše delovanje strani in prijetnejšo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.