Domov Ekipa MSS na Blejskem strateškem forumu 2023
31.08.2023

Ekipa MSS na Blejskem strateškem forumu 2023

Po uspešno izvedenih panelih na Young BSF, se je ekipa MSS udeležila še Blejskega strateškega foruma, ki je vodilna mednarodna konferenca v srednji in jugovzhodni Evropi.  Na njej se združujejo vodilni predstavniki diplomacije, politike, gospodarstva, zasebnega in javnega sektorja ter akademske sfere, kjer razpravljajo o ključnih globalnih izzivih. Letos je Blejski strateški forum potekal pod naslovom: Solidarnost za globalno varnost.

V sklopu foruma se je ekipa MSS udeležila različnih panelov in sodelovala na formalnih in neformalnih sestankih. Med osrednjimi razpravami je bil Predsedniški panel: Globalni izzivi in glas mladih ter drugi sestanki in srečanja. Poleg tega smo se udeležili sestanka o vključevanju mladine v medgeneracijsko organizacijo Centralno Evropsko Iniciativo ter izvedli neformalna srečanja z Matjažem Grudnom, direktorjem direktorata za demokratično participacijo Sveta Evrope, predstavniki RYCO, STO, Inštituta Gajst, ambasadorji, kanadsko senatorko, MZEZ, MOPE itd.

Mladinski svet Slovenije je na BSF poudaril pomen vključevanja mladih v oblikovanje politik in odločitev, saj so mladi nepogrešljiv del družbe, ki ima drugačne perspektive in inovativne rešitve. 

Forum se je uspešno zaključili s panelom zunanjih ministrov zahodnega Balkana, ki prinaša upanje za vključevanje držav zahodnega Balkana v EU in naše mednarodne zagovorniške aktivnosti na to temo.

Še enkrat iskrena hvala vsem, ki so ekipi MSS in našim članicam omogočili udeležbo na BSF: Ministrstvo za zunanje in evropske zadeve RS, Centre for European Perspective – CEP, Peter Grk, Jernej Grahor in celotni ekipi BSF.

 

 

Na spletni strani mss.si uporabljamo piškotke predvsem za boljše delovanje strani in prijetnejšo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.