Domov Delovno srečanje z ministrom za zunanje zadeve dr. Miro Cerarjem
16.01.2019

Delovno srečanje z ministrom za zunanje zadeve dr. Miro Cerarjem

Ljubljana, 15. januar 2019 – Predsednica Anja Fortuna, generalni sekretar Martin Nahtigal in strokovna sodelavka Jasmina Opec Vöröš smo se na delovnem obisku z ministrom za zunanje zadeve dr. Mirom Cerarjem dotaknili številnih tem povezanih z mednarodno aktivnostjo mladih in Mladinskega sveta Slovenije.

Okrepili bomo sodelovanje med MZZ in MSS na področju delovanja mladinskega delegata pri OZN, ki se je skozi 6-letno izvajanje izkazal kot eden najboljših primerov sodelovanja med MZZ in MSS. Z izbiro kvalitetnih predstavnikov se je krepil tudi ugled Slovenije v okviru tega instituta in skozi zavedanje globalne javnosti, da je Slovenija napredna država, ki omogoča prostor za vključevanje mladih tudi na globalni ravni.

V okviru predsedovanja Slovenije Svetu EU bo ministrstvo v sodelovanju z Mladinskim svetom Slovenije izpeljalo dogodek na ministrski ravni, kjer bodo aktivno vlogo prevzeli mladi.

V boju proti dezinformacijam in v želji opolnomočiti mlade za diplomatsko službo smo se dogovorili za okrepljeno sodelovanje pri organiziranju okroglih miz in drugih dogodkov.

Minister za zunanje zadeve dr. Miro Cerar je ob srečanju poudaril, da so mladi “opremljeni” s talenti, ki jih potrebujemo za našo prihodnost, in sicer s talenti v naravnih ali družbenih znanostih, podjetništvu ali drugem ter, da je potrebno skupaj, z roko v roki, graditi na teh talentih in razvijati prihodnost za vse nas.

Predsednica MSS Anja Fortuna pa je poudarila, da je bil delovni sestanek med MSS in MZZ dobra osnova za okrepljeno sodelovanja na področju aktivnosti mladih v mednarodnem prostoru.

Na spletni strani mss.si uporabljamo piškotke predvsem za boljše delovanje strani in prijetnejšo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.