Domov Za boljši socialni položaj mladih v času epidemije
10.04.2020

Za boljši socialni položaj mladih v času epidemije

Mladinski svet Slovenije, Študentska organizacija Slovenije, Sindikat Mladi Plus in Inštitut 8. marec so danes sklicali spletno tiskovno konferenco na temo socialnega položaja mladih v času epidemije COVID-19 in objavili skupne predloge za izboljšanje položaja.

Organizacije, ki se ukvarjamo z mladimi in prekarnimi delavkami in delavci ugotavljamo, da trenutni ukrepi, ki jih je pripravljala vlada, neuspešno naslavljajo izzive dijakov, študentov, mladih in prekarnih delavk in delavcev, so povedali. Kljub več pozivom, ki so jih omenjene organizacije v zadnjih 3 tednih že naslovile na vlado, je le-ta prezrla vse njihove pobude in predloge.

V upanju, da jih bo upoštevala pri pripravi novega zakona, ki naj bi ublažili posledice t.i. korona krize, so se organizacije povezale in se skupaj zavzemajo za izboljšanje položaja vseh mladih in vseh delavk in delavcev.

V prilogi najdete ključne predloge ukrepov in pozivamo vlado, da jih umesti v nove priprave zakona. Vlado prav tako pozivamo, da vzpostavi dialog z nami in ostalimi organizacijami civilne družbe, ki se konstruktivno trudimo najti rešitve, ki bi olajšale položaj najbolj ranljivih skupin, so še povedali.

Mladi, študentje, prekarne delavke in delavci ne bomo pustili, da še naprej ostajamo spregledana skupina!
 
Celoten poziv s predlogi si preberite tu.
Na spletni strani mss.si uporabljamo piškotke predvsem za boljše delovanje strani in prijetnejšo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.