Domov Dnevi medgeneracijskega sožitja
24.01.2019

Dnevi medgeneracijskega sožitja

Organizatorja Zveza društev upokojencev Slovenije in Gospodarsko razstavišče d.d. vas v sodelovanju z Medgeneracijsko koalicijo Slovenije – MeKoS vabijo na Dneve medgeneracijskega sožitja 2019, ki bodo potekali od torka, 14. 5. do četrtka, 16. 5. 2019 na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani.

Dnevi medgeneracijskega sožitja so osrednji letni povezovalni dogodek namenjen izmenjavi idej, prenosu znanj in izkušenj med generacijami. Z vsestranskim povezovanjem ohranjamo visoke družbene norme in izboljšujemo položaj vseh generacij v Republiki Sloveniji. Pripravljamo strokovni, izobraževalni ter spremljevalni program, kot povezovalnega akterja pa izpostavljamo ljubiteljsko kulturo, saj z zavzemanjem za vidnejše kulturno vključevanje vseh generacij lahko prispevamo k ozaveščanju o pomembnosti aktivne, zdrave in dolgožive družbe – družbe sožitja.

 

Vabilo k sodelovanju v kulturnih nastopih – nastop na »Odru sožitja« generacij

Vabimo vas k sodelovanju v kulturnem programu na »Odru sožitja« vseh generacij, kjer se lahko vaša kulturna skupina predstavi z do 20-minutnim nastopom.

Prijavite samostojen ali medgeneracijsko zasnovan nastop.

Soustvarjajmo medgeneracijsko strpnost za boljšo kakovosti življenja!

Več o pogojih sodelovanja v priloženi prijavnici. Prijave nastopov zbirajo do 29. marca 2019.

 

Vabilo k sodelovanju v natečajih ustvarjalnosti

Komisija za program Dnevov medgeneracijskega sožitja razpisuje natečaje, s katerimi odpiramo prostor ustvarjalnosti za mlado, srednjo in tretjo generacijo. Poudarek je na spodbujanju ustvarjalnosti vseh generacij. Vljudno vabljeni k soustvarjanju prvih Dnevov medgeneracijskega sožitja!

Sodelujete lahko v naslednjih natečajih:

Prispela dela in izdelke natečajev si bo mogoče ogledati na razstavah v Ustvarjalnem stičišču ZDUS v času Dnevov medgeneracijskega sožitja (14. – 16. 5. 2019) na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani.

Več o pogojih sodelovanja v priloženih natečajih. Rok za oddajo del in izdelkov je 29. marec 2019.

 

Kontakt za informacije: 01/620 54 82 ali 051 656 532 (ZDUS).

Več o Dnevih medgeneracijskega sožitja: http://www.medgeneracijsko-sozitje.si/

– DNEVI MEDGENERACIJSKEGA SOŽITJA – promocijski letak

– Prijavnica (Oder sožitja)

– Natečaj 2019_Fotografski natečaj

– Natečaj 2019_Oblikovanje voščilnice

– Natečaj 2019_Čipka

Na spletni strani mss.si uporabljamo piškotke predvsem za boljše delovanje strani in prijetnejšo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.