DomovProjektiNPK mladinski delavec/mladinska delavkaZakaj pridobiti NPK mladinski delavec/-ka?

Zakaj pridobiti NPK mladinski delavec/-ka?

→ S pridobitvijo NPK bodo vaša znanja, spretnosti in kompetence na področju mladinskega dela ovrednotene in potrjene z uradnim potrdilom, ki dokazuje vašo usposobljenost za opravljanje poklica mladinskega delavce/-ke.

→ V Sloveniji še nimamo študijskega programa s katerim bi lahko pridobili javno listino oziroma diplomo za profesionalno opravljanje poklica mladinskega delavca/-ke. Obstaja pa možnost pridobitve certifikata NPK, ki vam zagotavlja pridobitev pete ravni izobrazbe: Izidi, certifikatni sistem NPK (25000) po Klasiusu-SRV. Raven kvalifikacije s potrdilom NPK je SOK 5, EOK 4.

→ Mladinskim delavcem, ki bodo pridobili NPK, bo olajšala prehajanje od enega k  drugemu delodajalcu in s tem izboljšala mobilnost  v sektorju. NPK bo dodal dodatno veljavo vašemu življenjepisu, saj bodo delodajalci vedeli, da imate znanja in kompetence za strokovno opravljanje poklica mladinski delavec/-ka in vrsto izkušenj na tem področju.

Več:

O nacionalni poklicni kvalifikaciji mladinski delavec.

2. Kako pridobiti NPK mladinski delavec/-ka?

3. Navodila za pripravo osebne zbirne mape.

4. Aktualni roki za pridobitev NPK.

5. Aktualna svetovanja za pripravo osebne zbirne mape.

Na spletni strani mss.si uporabljamo piškotke predvsem za boljše delovanje strani in prijetnejšo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.