Domov Za pravice mladih
24.10.2018

Za pravice mladih

Med 15. – 20. oktobrom 2018 je v Budimpešti potekal seminar z naslovom “Removing barriers for youth civil society to organise itself and participate – the role of National Youth Councils in the youth policy development”, katerega se je udeležila tudi predstavnica Mladinskega sveta Slovenije.

Namen seminarja je bil prepoznati ovire za organiziranje in aktivno delovanje civilnih organizacij, ki delujejo v interesu mladih ter poudariti pomen ključnih pravic mladih – pravica do vključevanja v odločevalske procese, pravica do organiziranja mladih – ki so mladim trenutno odvzete oziroma v veliki meri nedostopne.

Na seminarju so predstavniki različnih nacionalnih mladinskih svetov iskali nove načine, ki bi mladinskim organizacijam in drugim nevladnim mladinskim organizacijam omogočali večje vključevanje v odločevalske procese.

Odvzemanje prostora za delovanje civilne družbe je pojav, ki v veliki meri vpliva na delo in razvoj mladinskih organizacij. Če želimo zagovarjati interese mladih, je predpogoj močna civilna družba.

 

 

Na spletni strani mss.si uporabljamo piškotke predvsem za boljše delovanje strani in prijetnejšo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.