Domov Informacije za mladinski sektor
10.04.2020

Informacije za mladinski sektor

Predstavljamo vam dokument, ki po naših najboljših močeh naslavlja izzive, ki so bili izpostavljeni na digitalnem srečanju mladinskega sektorja, in ki vam lahko v tem obdobju ponudi dodatne informacije za čim bolj optimalno delovanje vaših organizacij. Na enem mestu smo Mladinski svet Slovenije in Mreža MaMa zbrali priporočila za odgovarjanje na izzive, s katerimi se soočate v času epidemije. Morda v danem trenutku nismo zajeli vseh vaših vprašanj in odgovorov, vendar bomo dokument sproti dopolnjevali in oblikovali tudi dokument z vprašanji in odgovori, ki ga bomo prav tako dopolnjevali in vas o tem obveščali.
Največ vprašanj in izzivov, s katerimi se srečujemo v dani situaciji, smo zaznali na področju kadrovskih zadev in financiranja projektov.
Z namenom medsebojnega informiranja in izmenjave vprašanj, mnenj, idej, predlogov smo s podporo Urada RS za mladino pripravili Facebook skupino Mladinski sektor Slovenije. Želimo si, da skupina zaživi kot platforma za izmenjavo med organizacijami v mladinskem sektorju v Sloveniji, zato vas vabimo, da se nam pridružite.

V spletni aplikaciji Padlet pa z vami delimo zbirko praks organizacij v mladinskem sektorju, ki so se z oblikovanjem novih načinov dela z mladimi na področjih digitalnega mladinskega dela, solidarnosti in prostovoljstva uspešno prilagodili trenutnim razmeram. Aktivnosti organizacij so razdeljene v različne vsebinske sklope:
– virtualni mladinski centri
– on-line aktivnosti za mlade na področjih kulture, izobraževanja in prostega časa
– psihološka pomoč mladim
– prostovoljstvo in solidarnost
– digitalna orodja in priporočila za njihovo uporabo v organizacijah mladinskega sektorja.

Skupna platforma je namenjena izmenjavi dobrih praks in iskanju navdiha za oblikovanje novih. Tudi vas vabimo, da nam na info@mreza-mama.si in info@mlad.si posredujete informacije o aktivnostih, ki jih izvajate v času izrednih razmer.

Vse informacije torej najdete v tem dokumentu.

Na spletni strani mss.si uporabljamo piškotke predvsem za boljše delovanje strani in prijetnejšo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.