Domov 3. Seja Sveta Vlade RS za mladino
25.02.2019

3. Seja Sveta Vlade RS za mladino

Ljubljana, 21. februar 2019 – Na svoji 3. seji se je sestal Svet Vlade RS za mladino, ki ji je predsedoval minister za izobraževanje, znanost in šport dr. Jernej Pikalo, prvič pa so se je kot člani sveta udeležili tudi ministri oziroma državni sekretarji posameznih ministrstev.

Člani sveta so se dogovorili o načinu dela v novi sestavi in o vsebinskih delovnih skupinah, ki naj bi se ukvarjala s posameznimi izzivi mladih, med vsebinskimi temami pa so bili v osredju projekti ESS, ki se tičejo mladinskega dela, urejanje stanovanjske problematike in urejanje statusa mladih prostovoljcev, ki prostovoljstvo opravljajo mednarodno.

Predstavniki mladih so se osredotočili še na Strategijo EU za mlade in njihovo konkretno izpeljavo v Sloveniji, pri čemer so izpostavili, da si mora država jasno začrtati terminski načrt, kako bo posamezne cilje strategije tudi izpeljala.

Na spletni strani mss.si uporabljamo piškotke predvsem za boljše delovanje strani in prijetnejšo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.