DomovProjektiPoveži in REaktiviraj skupnost!

Poveži in REaktiviraj skupnost!

Pridi na usposabljanje za vodje in organizatorje projektov

Bi rad začel_a leto aktivno in naredil_a nekaj za svojo skupnost? Bi organiziral_a dogodek za REaktivacijo lokalne skupnosti, pa ne veš kako se lotiti organizacije in financiranja dogodka? Prijavi se na usposabljanje za organizatorje in vodje lokalnih dogodkov, ki bo potekalo od 21. do 23. januarja!

 
Na usposabljanju boš pridobil_a znanja za upešno organizacijo in vodenje lokalnega projekta. Za pridobitev kompetenc na področju odnosov z javnostmi bomo gostili tudi predstavnike Slovenske tiskovne agencije – STA, ki bodo vodili eno izmend tematskih usposabljanj. 

Med drugim se boš na usposabljanju spoznal_a z metodami: 

 • vodenja timov in skupin;
 • strateškega in projektnega načrtovanja;
 • prijav na lokalne/nacionalne ali evropske projekte;
 • pridobivanja/agetiranja aktivistov,prostovoljcev in članov tima;
 • pridoobivanja sponzorskih in drugih finančnih sredstev;
 • promocije in odnosov z javnostmi;
 • ostalimi metodami uspešnega upravljanja projekta, kot so:
  • delo z viri, časom, ljudmi, finančnimi sredstvi …
  • administracija projektov, 
  • priprava projektne dokumentacije.

Po končanem usposabljanju boste imeli udeleženci dodeljenega mentorja –  enega izmed  izvajalcev usposabljanja – ki vam bo pomagal pri organizaiji lokalnega projekta, ki ga boste izvedli v svoji lokalni skupnsoti med 6. in 8. majem za ponovno povezanost in Reaktivacijo skupnosti za blaženje posledic epidemije COVID.

 
Stroške nastanitve, prehrane in usposabljanja krije Mladinski svet Slovenije.


Poleg kompetenc boš na usposabljanju imel_a priložnost za spoznavanje udeležencev, medsebojno izmenjavo izkušenj ter priložnost za gradnjo partnerstev za sodelovanje pri bodočih projektih in dogodkih.

Pohiti s prijavo, saj bomo na usposabljanje sprejeli zgolj 25 udeležencevUsposabljanje bo potekalo med 21. In 23. Januarjem. V primeru zaostrenih ukrepov ob epidemiji Covid-19 bo usposabljanje potekalo preko platforme zoom.

Prijave sprejemamo do vključno 17. januarja 2022: 
https://podio.com/webforms/26996099/2066852.

Posnemi osebno zgodbo o EU

Vabimo vas, da nam posredujete kratek video v katerem pripovedujete:

 • Kaj bi pogrešal ti oz. skupina, ki jo zagovarjaš, če ne bi bilo EU?
 • Kaj EU pozitivnega prinaša tebi oz. skupini, ki jo zagovarjaš? – skozi zgodbo. 
 • Kaj tebi oz. skupini, ki jo zagovarjaš pomeni ta doprinos EU?

  Prosimo vas, da pripravite kratek sestavek, ki ga boste v nadaljevanju posneli. Govor naj bo dolg približno 1,5 min (90 sekund). Predstavite ga v stilu “Ted talka”, brez nagovora in uvodne predstavitve. 

Primer: Leta 2019 smo organizirali mladinsko izmenjavo, ki nam je prinesla … Ste kdaj pomislili, da bi EU ne bi obstajala… Ko sem šel v mesto sem razmišljal …

Želimo, da predstavite za kaj se ti, vi oz. vaša organizacija zavzema. Zato lahko v besedilo vključite tudi:

 • vašo organizacijo;
 • vaše ime in priimek in vlogo v organizaciji;
 • motivacija za participacijo in kakšni so bili vaši začetki.

V kolikor želite lahko te informacije vključimo tudi v podnapise. Besedila nam lahko pred snemanjem pošljete v kratek pregled na jaka.trilar@mss.si

V primeru, da imate še kakšno vprašanje ali pa si želite, da vam pošljemo nekaj kratkih nasvetov in priporočil za boljše posnetke nam lahko pišete na martin.lenarcic@mss.si.

Opis projekta

V projektu bomo s finančno pomočjo razpisa Evropskega parlamenta blažili posledice epidemije Covid-19. V okviru projekta izvajamo več različnih aktivnosti.

Namen projekta je spodbujanje in podpora aktivnostim po vsej Sloveniji, ki bodo po epidemiji Covid-19 ponovno aktivirale lokalne skupnosti in jih ponovno oživile. Na usposabljanju boste pridobili znanja, ki vas bodo pripravila na to, da boste postali vodje dogodkov in nato lastne dogodke in pobude potem izvedli po celi Sloveniji. Naš cilj je, da se v letu 2022 izvede vsaj 20 lokalnih projektov, s katerimi boste lokalni aktivisti pomagali tistim, ki se jih je epidemija najbolj dotaknila, naredili nekaj dobrega za lokalno skupnost in boste posredno nagovarjali tudi evropske vrednote.

Na spletni strani mss.si uporabljamo piškotke predvsem za boljše delovanje strani in prijetnejšo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.