DomovPobuda.siPosvetovanja z mladimi

Posvetovanja z mladimi

Kaj je strukturirani dialog?

Strukturirani dialog je proces participacije mladih pri oblikovanju ukrepov mladinske politike na lokalni, regionalni, nacionalni in evropski ravni, v katerem imajo mladi možnost neposrednega in posrednega komuniciranja z odločevalci.

Kako poteka?

Preko konkretnih posvetovanj z mladimi po Sloveniji ugotavljamo njihove potrebe in stališča ter jim nudimo možnost komuniciranja z odločevalci na lokalnem in nacionalnem nivoju. Izven utečenih tematskih projektov pa lahko mladi tudi kadarkoli prispevajo svoje pobude preko www.pobuda.si

Kako lahko sodelujem jaz?

Lahko se udeležiš naslednjega (lokalnega) posveta, kjer lahko aktivno sodeluješ in prispevaš svoja mnenja. Najlažje bo tako, da se naročiš na MSS obvestila in preko teh spremljaš dogajanje. Ko bo naslednji dogodek v bližini tvojega kraja, vabljen k udeležbi!

Če želiš podati svoje mnenje oz. pobudo takoj, lahko to storiš preko www.pobuda.si.

Kakšna je pri tem vloga MSS ?

Mladinski svet Slovenije je prepoznan kot ključni nosilec projektov vključevanja mladih v odločanje, zato organiziramo lokalne in nacionalne posvete, prav tako pa mlade in mladinske delavce izobražujemo za sodelovanje pri strukturiranem dialogu.

Kaj ima to opraviti z EU?

Na nivoju Evropske unije se mladi v okviru predsedovanja posameznih držav Svetu EU prav tako srečujejo in pripravljajo svoje predloge za odločevalce na nivoju EU. Tudi predstavniki MSS oz. Slovenije redno sodelujemo na srečanjih.

Na spletni strani mss.si uporabljamo piškotke predvsem za boljše delovanje strani in prijetnejšo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.