Domov Rezultati projekta zaposlitve na področju strukturiranega dialoga
29.10.2018

Rezultati projekta zaposlitve na področju strukturiranega dialoga

Na Mladinskem svetu Slovenije smo s 1. marcem 2018 preko projekta zaposlitve na področju mladinskega dela v mladinskem sektorju zaposlili mladinskega delavca in tako okrepili kadrovske kapacitete na področju mladinskega dela in strukturiranega dialoga.

V letu 2018 smo na MSS želeli okrepiti delo z mladimi na terenu in s tem okrepiti aktivnosti, ki bodo mladim omogočile konkretne izkušnje aktivnega participiranja v družbi ter mlade (še posebej mlade z manj priložnostmi) opolnomočiti s kompetencami aktivnega državljanstva. V ta namen projektni sodelavec s področja strukturiranega dialoga po eni strani koordinira delo, da se aktivnosti odvijajo čim bolj učinkovito, po drugi strani pa bdi nad rezultati, ki nastajajo teko raznoraznih posvetovanj in jih prenaša do odločevalcev. Projektni sodelavec se osredotoča na področje mladinskega sektorja, ki se nanaša na neformalno učenje in usposabljanje ter večanje kompetenc mladih.

Z novo zaposlitvijo smo povečali podporo in kakovost delovanja Mladinskega sveta Slovenije na področju koordiniranja in organiziranja posvetovanj z mladimi, spremljanja pobud in rezultatov posvetovanj, objavljanju pobud na spletni platformi in prenosom pobud od mladih do odločevalcev.

 

Rezultat projekta Zaposlitev na področju mladinskega dela v mladinskem sektorju – 1 je dodatni podaljšanje zaposlitve mladinskega delavca. Operacija je trajala od 1. 3. 2018 do 31. 10. 2018.

 

Strukturirani dialog na področju mladine je instrument, s katerim se mladi, mladinske organizacije in mladinski sveti ter raziskovalci s področja mladine aktivno vključujejo v politični dialog z odgovornimi za mladinsko politiko v povezavi z evropskimi temami in politiko EU, ki jih zadevajo. Dialog lahko poteka na lokalni, regionalni, nacionalni kot tudi na evropski ravni.

 

Več o službi vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko ter novih priložnostih si preberite na spletni povezavi http://www.eu-skladi.si/.

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

 

 

Na spletni strani mss.si uporabljamo piškotke predvsem za boljše delovanje strani in prijetnejšo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.