Domov Vabilo na usposabljanje – Poveži in reaktiviraj skupnost.
04.10.2021

Vabilo na usposabljanje – Poveži in reaktiviraj skupnost.

Mladinski svet Slovenije organizira 3-dnevno usposabljanje za organizatorje in vodje dogodkov, ki bo od petka, 5. novembra, do nedelje, 7. novembra 2021. Usposabljanje bo predvidoma potekalo izven Ljubljane.

Namen usposabljanja
Usposobiti vodje dogodkov na tematiko aktivacije lokalnih skupnosti v podporo posledic COVID-19. Udeleženci bodo nato v praksi organizirali svoj dogodek na določen dan (dan bo določen naknadno) med marcem in majem 2022 v svoji lokalni skupnosti. Projekt poteka v okviru projekta Unite locally to reconnect after Covid.

Opis projekta Unite locally to reconnect after Covid
Namen projekta je spodbujanje in podpora aktivnostim po vsej Sloveniji, ki bodo po epidemiji Covid-19 ponovno aktivirale lokalne skupnosti in jih ponovno oživile. Na usposabljanju boste pridobili znanja, ki vas bodo pripravila na to, da boste postali vodje dogodkov in nato lastne dogodke in pobude potem izvedli po celi Sloveniji. Naš cilj je, da se v letu 2022 izvede vsaj 20 lokalnih projektov, s katerimi boste lokalni aktivisti pomagali tistim, ki se jih je epidemija najbolj dotaknila, naredili nekaj dobrega za lokalno skupnost in boste posredno nagovarjali tudi evropske vrednote.

Kaj bom pridobil z udeležbo na usposabljanju?

Vsebinski poudarki usposabljanja, ki bo potekalo po načelih neformalnega izobraževanja:

 • osnove uspešnega upravljanja projekta;
  • delo z različnimi viri, časom, ljudmi, finančnimi sredstvi …
  • administracija projektov;
  • promocija in oglaševanje;
  • priprava projektne prijave na razpise (lokalne in nacionalne);
 • vodenje timov in skupin;
 • strateško načrtovanje;
 • projektno načrtovanje;
 • priprava na lokalne in/ali nacionalne razpise;
 • priložnost za spoznavanje udeležencev ter medsebojno izmenjavo izkušenj ter priložnost za gradnjo partnerstev za sodelovanje pri bodočih projektih in dogodkih;

Po končanem usposabljanju bodo imeli udeleženci možnost mentorstva enega izmed trenerjev – izvajalcev usposabljanja.

Število udeležencev in udeleženk
Na usposabljanje bomo sprejeli največ 25 udeleženk in udeležencev. V primeru prevelikega števila prijav bomo sprejeli največ 2 člana iz iste organizacije.

Nastanitev in prevoz
Stroške prehrane in nastanitve bo kril Mladinski svet Slovenije. Za prevoz na lokacijo izobraževanja poskrbijo udeleženci in udeleženke sami, Mladinski svet Slovenije pa vas bo podprl pri koordinaciji prevozov.

Prijave zbiramo do 2. novembra 2021 preko spletne prijavnice.

Na spletni strani mss.si uporabljamo piškotke predvsem za boljše delovanje strani in prijetnejšo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.