Domov Vabilo na regijski dogodek v gorenjski regiji – Rastimo skupaj 2019
09.09.2019

Vabilo na regijski dogodek v gorenjski regiji – Rastimo skupaj 2019

Ste mladi dovolj obveščeni o priložnostih in možnostih za participacijo v lokalnih skupnostih?

Želite mladi spremeniti načine obveščanja in sodelovanja v lokalnih skupnostih?

 

Vabimo vas na regijski dogodek projekta Rastimo skupaj 2019 v gorenjski regiji,

ki ga pripravljata Urad RS za mladino in Mladinski svet Slovenije v sodelovanju z Mestno občino Kranj. Na dogodkih Rastimo skupaj 2019, ki se izvajajo v sodelovanju z izbranimi občinami in mladinskimi organizacijami že peto leto zapored, si prizadevamo okrepiti razvoj lokalnih mladinskih politik. Letošnji projekt Rastimo skupaj je osredotočen na informiranje mladih in vključevanje mladih v procese odločanja.

Dogodek bo potekal v petek, 4. oktobra 2019, ob 15. uri v Avli Mestne občine Kranj,

Slovenski trg 1, Kranj.

 

Dogodek je namenjen mladim in občinskim uslužbencem v gorenjski regiji. Prosimo, da se na dogodek prijavite prek elektronske prijavnice do petka, 27. septembra 2019.

Na regijskem dogodku bo poudarek na informiranju mladih na lokalni in regijski ravni, na komuniciranju z mladimi, na načinih in uporabi komunikacijskih orodji ter vključevanju mladih v procese odločanja na lokalni ter regijski ravni oz. e-participaciji mladih.

Predstavljeni bodo primeri dobrih praks vključevanja mladih v procese odločanja, portal mlad.si ter prispevek z naslovom: Se slišimo? Komuniciranje občine z mladimi in mladih z občino. Na regijskem dogodku bo potekala tudi delavnica na temo informiranja in vključevanja mladih v procese odločanja. Predlogi za spremembe v regiji in občinah, ki bodo nastali na delavnici, bodo predstavljeni odločevalcem na okrogli mizi.

 

Program dogodka:

15.00 Uvod – Nina Debevec, trenerka MSS
15.05 Uvodni nagovor – Anja Fortuna, predsednica MSS
15.10 Pozdravni nagovor – Tin Kampl, direktor URSM
15.15 Nagovor gostitelja – Matjaž Rakovec, župan Mestne občine Kranj
15.20 Primeri dobrih praks informiranja in vključevanja mladih v procese odločanja – Barbara Pfeifer, strokovna sodelavka IMP
15.40 Predstavitev portala mlad.si – uredništvo portala mlad.si
15.50 Prispevek: Se slišimo? Komuniciranje občine z mladimi in mladih z občino – Ana Pisar Čivčić
16.10 Odmor
16.30 Okrogla miza in delavnica

(delavnica z udeleženci, sledi okrogla miza z župani in županjami iz regije na temo informiranja mladih in vključevanja v procese odločanja)

18.00 Pogostitev
Na spletni strani mss.si uporabljamo piškotke predvsem za boljše delovanje strani in prijetnejšo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.