Domov Stališče MSS v zvezi z aktualnim dogajanjem okoli protesta dijakov
05.03.2021

Stališče MSS v zvezi z aktualnim dogajanjem okoli protesta dijakov

Na Mladinskem svetu Slovenije menimo, da so mladi s tem dejanjem pokazali veliko vrlin, ki jim jih starejši pogosto ne pripisujejo: pokazali so državljanski pogum, sposobnost medsebojnega povezovanja in se javno izpostaviti za tisto kar verjamejo. Na njihovo udejstvovanje bi morali biti ponosni in jim to tudi povedati, ker le iz takšnih mladih, bodo nastali samostojni in odgovorni državljani.

Kot se slej ko prej naučimo vsi, se morajo tudi ti mladi naučiti, da svobode ni brez prevzemanja odgovornosti za svoja dejanja. Vendar če hočemo, da je vsak posameznik obravnavan enakopravno, se nihče ne sme postaviti nad zakon. Vseeno pa bi si želeli, da bi ga. ministrica Simona Kustec v teh mladih najprej prepoznala pogumne in aktivne državljane, kar srčno upamo, da je tudi najpomembnejši cilj slovenskega izobraževalnega sistema.

 
Želimo si, da bi skupaj ustvarili boljše mehanizme aktivne participacije mladih, ki bodo take in podobne angažmaje mladih znali usmerjati v konstruktivno in participativno reševanje izzivov naših mladih.
Na spletni strani mss.si uporabljamo piškotke predvsem za boljše delovanje strani in prijetnejšo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.