Domov Srečanje mladih zamejcev na Dunaju
02.10.2018

Srečanje mladih zamejcev na Dunaju

Povezovanje in krepitev vezi mladih Slovencev v zamejstvu in po svetu z mladimi, ki živijo v matični državi, je eden od dolgoročnih ciljev delovanja Mladinskega sveta Slovenije. S tem namenom smo pretekli teden na Dunaju organizirali že tretjo Mednarodno konferenco za mladinske zamejske organizacije.

Mednarodna konferenca v okviru projekta »Povezujemo« ima za cilj ustvariti prostor oz. stičišče za mlade Slovence in mladinske organizacije v zamejstvu ter v Sloveniji, kjer lahko slednji utrjujejo in ohranjajo narodno, jezikovno ter kulturno identiteto, se medsebojno povezujejo ter vzdržujejo svoje članstvo z Republiko Slovenijo, kot tudi krepijo dejavnosti mladih in za mlade.

Osrednja tema letošnjega dogodka je bila “Sodobni pristopi h komuniciranju” s ciljem usmeriti slovenske mladinske organizacije in združenja v zamejstvu in Sloveniji proti izboljšanju kakovosti sodobnega komuniciranja ter opremiti njihove predstavnike z razširjenimi metodami, ki se pri tem uporabljajo. Na tak način na Mladinskem svetu Slovenije omogočamo neposreden pretok znanja, ter mlade slovenske predstavnike mladinskih organizacij v zamejstvu opolnomočimo za prepoznavanje sodobnih komunikacijskih potreb svojih vrstnikov in jih opremimo s spretnostmi za izvajanje različnih oblik komuniciranja za večjo integracijo mladih v slovensko družbo ter izboljšanje njihovega položaja preko sodelovanja slovenskih mladinskih organizacij in združenj v zamejstvu.

Na Mladinskem svetu Slovenije smo še posebej ponosni, da takšni dogodki postavljajo temelje novim naprednim in inovativnim idejam za naslavljanje prihodnjih projektov, ki izrazito pripomorejo k kakovosti mladinskega organiziranja ne samo v Sloveniji in v zamejstvu, temveč tudi širše.

 

Na spletni strani mss.si uporabljamo piškotke predvsem za boljše delovanje strani in prijetnejšo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.