Domov Skok v Evropski parlament v Bruselj
07.11.2022

Skok v Evropski parlament v Bruselj

Med novembrskimi prazniki smo s skupino MSS obiskali Evropski parlament v Bruslju, kjer smo se udeležili dvodnevnega dogodka Level up!.

Dogodek je organiziral Evropski mladinski forum, Evropski parlament in Evropska komisija ob zaključku Evropskega leta mladih. Na dogodku so mladih lahko spoznali zgodovino in delo Evropskega parlamenta ter se udeležili številnih aktivnostih in delavnic. Aktivnosti so vključevale vsebine povezane z zagovorništvom, komunikacijami in organizacijo. Interaktivni del je obsegal pripravo privlačnih zgodb, uporabo digitalnih orodij za participacijo, Metaverse izkušnjo, boj proti dezinformacijam, pripravo zagovorniških načrtov, organizacijo lokalnih dogodkov, pripravo podcastov, diskusij z odločevalci, pogajanj z odločevalci,  umetnosti in vizualne komunikacije, prostovoljstva. Izvedeli smo tudi veliko o mladih in politiki, javnem nastopanju, pripovedovanju zgodb, imeli pa smo tudi priložnost popiti kavo s političnimi odločevalci.

S skupino MSS se je dogodka udeležilo 20 članov organizacij članic MSS ter partnerskih organizacij.

Udeležencem je bil ponujen prostor za izmenjavo in pridobivanje izkušenj ter prostor za njihovo mreženje in povezovanja. 

Bila je super družba, zanimive delavnice in nadpovprečno visoke temperature za Bruselj. Z veseljem še pridemo.

Na spletni strani mss.si uporabljamo piškotke predvsem za boljše delovanje strani in prijetnejšo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.