Domov Rezultati posveta z mladimi o Agendi 2030
04.05.2020

Rezultati posveta z mladimi o Agendi 2030

V četrtek, 16.4.2020, smo v sodelovanju s Službo Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko organizirali virtualni posvet na katerem smo iskali ključne izzive, primere dobrih praks in usmeritve pri doseganju ciljev trajnostnega razvoja znotraj Agende 2030. Vsebina posveta, na katerem je sodelovalo več kot 30 predstavnikov mladih iz različnih mladinskih organizacij ter organizacij za mlade, bo vključena v nacionalni prostovoljni pregled doseganja ciljev trajnostnega razvoja. Predlogi in izzivi pa bodo posredovali pristojnim resornim ministrstvom. Poleg Anje Fortune, predsednice MSS, in Kaje Primorac, nacionalne koordinatorice za Agendo 2030, ki sta posvet vodili, sta delo po skupinah moderirala še Dominik Derenčin, projektni sodelavec MSS, in Lucija Tacer, Mladinska delegatka pri OZN. 
 
Delo po skupinah se je osredotočalo na tri dimenzije trajnostnega razvoja, okoljsko, socialno in ekonomsko. 
 
Več o Agendi 2030 in Ciljih trajnostnega razvoja lahko preberete na: https://www.gov.si/zbirke/projekti-in-programi/uresnicevanje-agende-2030/
Na spletni strani mss.si uporabljamo piškotke predvsem za boljše delovanje strani in prijetnejšo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.