Domov Vabilo na regijski dogodek projekta Rastimo skupaj 2019 v jugovzhodni regiji
21.06.2019

Vabilo na regijski dogodek projekta Rastimo skupaj 2019 v jugovzhodni regiji

Vljudno vas vabimo, da se spremljate regijski dogodek projekta Rastimo skupaj 2019  v jugovzhodni regij, ki ga pripravljata Urad RS za mladino in Mladinski svet Slovenije. Na dogodkih Rastimo skupaj 2019, ki se izvajajo v sodelovanju z izbranimi občinami in mladinskimi organizacijami že peto leto zapored, si prizadevamo okrepiti razvoj lokalnih mladinskih politik. Letošnji projekt Rastimo skupaj je osredotočen na informiranje mladih in vključevanje mladih v procese odločanja.

Dogodek bo potekal v petek, 28. junija 2019, ob 15.30 v Kulturnem centru Semič, Prosvetna ulica 4, 8333 Semič.

Mladi v jugovzhodni Sloveniji in vsi, ki se ukvarjate z mladino v jugovzhodni Sloveniji, vabljeni na regijski dogodek!

Na regijskem dogodku bo poudarek na informiranju mladih na lokalni in regijski ravni, na komuniciranju z mladimi, na načinih in uporabi komunikacijskih orodji ter vključevanju mladih v procese odločanja na lokalni ter regijski ravni oz. e-participaciji mladih. Predstavljeni bodo primeri dobrih praks, portal mlad.si ter prispevek strokovnjakinje z naslovom: Se slišimo? Komuniciranje občine z mladimi in mladih z občino. Na regijskem dogodku bo potekala tudi okrogla miza, na kateri bodo imeli mladi priložnost interaktivno sodelovati in zastaviti vprašanja odločevalcem na temo informiranja in vključevanja mladih v procese odločanja.

 

PROGRAM

15.30 UVOD (moderatorka Nina Debevec)
15.35 Uvodni nagovor Anja Fortuna, predsednica MSS
15.40 Pozdravni nagovor – Tin Kampl, direktor URSM
15.45 Nagovor gostitelja – Polona Kambič, županja Občine Semič
15.50 Primer dobre prakse vključevanja mladih v procese odločanja (Barbara Zagorc – KŠTM Sevnica)
16.10 Predstavitev portala mlad.si (uredništvo mlad.si)
16.25 Prispevek: Se slišimo? Komuniciranje občine z mladimi in mladih z občino (Ana Pisar Čivčić)
16.45 ODMOR
17.00 OKROGLA MIZA IN DELAVNICA (delavnica z udeleženci in predstavitev rezultatov delavnice, sledi okrogla miza z župani iz regije na temo informiranja mladih in vključevanja v procese odločanja)
18.30 POGOSTITEV

 

 

Na spletni strani mss.si uporabljamo piškotke predvsem za boljše delovanje strani in prijetnejšo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.