Domov Razpis: Iščemo mladinskega delegata pri OZN
15.01.2020

Razpis: Iščemo mladinskega delegata pri OZN

Na Mladinskem svetu Slovenije (MSS) v letu 2020 nadaljujemo z delovanjem instituta mladinskega delegata pri Organizaciji združenih narodov (OZN), s ciljem vključevanja mladih v globalne razsežnosti mladinskega delovanja ter spremljanja in izvajanja aktivnosti za uresničevanje ciljev trajnostnega razvoja, ki so bili sprejeti v okviru Agende 2030 za trajnostni razvoj.

Z namenom spodbujanja participacije mladih na mednarodni ravni Mladinski svet Slovenije objavlja razpis za izbor mladinskega delegata pri (OZN).

Prijavljeni kandidati se bodo potegovali za naziv mladinskega delegata pri OZN (v nadaljevanju: mladinski delegat).

Kandidat za mladinskega delegata mora izpolnjevati naslednje pogoje:

  1. starost od 18 do 29 let,
  2. državljanstvo Republike Slovenije,
  3. izjava o nekaznovanosti (za kandidaturo na razpisu ni potrebno pridobiti izpisa iz uradnih javnih evidenc; kandidati, ki bodo povabljeni na razgovor, pa bodo MSS morali dostaviti uradno potrdilo o nekaznovanosti),
  4. izkušnje z delom v mladinskih organizacijah ali drugih organizacijah civilne družbe,
  5. dobro poznavanje sistema Organizacije združenih narodov,
  6. zelo dobro poznavanje angleškega jezika (strokovna/politična terminologija),
  7. komunikacijske veščine,
  8. samoiniciativnost,
  9. seznanjenost z delom Mladinskega sveta Slovenije
  10. zelo dobro poznavanje mladinske problematike v Sloveniji.

Prijavnice morajo zaradi berljivosti biti izpolnjene v e-obliki (preko računalnika in ne ročno). Prijavnico skupaj z morebitnimi prilogami pošljite najkasneje do petka, 14. februarja 2020, na enega od naslednjih načinov:

a) priporočeno po pošti na naslov Mladinski svet Slovenije, Dunajska 5, 1000 Ljubljana (velja slovenski poštni žig – žigosano najkasneje na datum roka za prijave) s pripisom na kuverti “MLADINSKI DELEGAT 2020”; ali

b) po e-pošti na naslov prijave@mss.si, s pripisom v zadevi sporočila “MLADINSKI DELEGAT 2020”, pri čem prijava postane veljavna, ko dobite s tega e-naslova potrditveno sporočilo.

 

Zainteresirane prosimo, da si preberejo celotno besedilo razpisa.

 

Več:

Razpis za delegata OZN.

Prijavnica.

Na spletni strani mss.si uporabljamo piškotke predvsem za boljše delovanje strani in prijetnejšo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.