Domov Duševno zdravje mladih – poziv za člane Delovne skupine MSS
30.06.2023

Duševno zdravje mladih – poziv za člane Delovne skupine MSS

V Mladinskem svetu Slovenije (v nadaljevanju: MSS) deluje delovna skupina (v nadaljevanju: DS) za duševno zdravje mladih. Gre za eno od področnih delovnih skupin, ki deluje znotraj MSS. Vsako od skupin namreč sestavljajo predstavniki mladinskih organizacij in mladi, ki se srečujejo na delovnih sestankih in izvajajo usklajene naloge razvoja ter vodenja priprave vsebinskih in strukturnih predlogov za zagovorniške aktivnosti MSS.

MSS bo avgusta letos imenoval nove članice oz. člane v delovno skupino, zato vse, ki vas tovrstno delovanje zanima in ustrezate spodaj navedenim pogojem, vabimo k prijavi.

PROFIL KANDIDATKE OZ. KANDIDATA

Kandidat_ka za predstavnika oz. predstavnico mladih v DS mora biti na dan izteka tega poziva star_a vsaj 18 in manj kot 30 let.
Pri samem izboru predstavnice oz. predstavnika mladih v DS pa bomo upoštevali naslednje prednostne kriterije:

  • Študij višjih letnikov dodiplomskega ali podiplomskega študija ali zaposlitev na (vsaj) enem od naslednjih področij: medicina, psihologija, socialno delo, zdravstvene vede, pedagogika, andragogika ali družboslovje. Prednost predstavljajo tudi izkušnje iz področja raziskovanja duševnega zdravja mladih (starost 15-29 let).
  • Aktivno članstvo oz. vključenost v delo organizacij v mladinskem sektorju (organizacij, ki imajo status v javnem interesu v mladinskem sektorju ali imajo s strani Urada RS za mladino sofinancirane programe mladinskega dela) ali drugih organizacij, ki delajo z mladimi (s populacijo v starosti 15-29 let oz. delom te populacije). Šteje tudi pretekla vključenost v tovrstne organizacije.
  • Delovanje na področju duševnega zdravja (mladih) izven osnovnih okvirov študija ali dela; npr. v obliki priprave izobraževanj, delavnic, posvetov, dokumentov, programov dela in podobnih aktivnosti.
  • Seznanjenost z mladinskim sektorjem, delom MSS in problematikami mladih v Sloveniji (predvsem na področju duševnega zdravja).

PRIJAVA
Kandidat_ka mora izpolniti spletno prijavnico. Obvezna priloga k prijavnici je življenjepis (CV), ki je lahko oddan v Europass ali primerljivi obliki, v katerem bodo navedene reference s področja mladinskega dela in duševnega zdravja.
Po želji lahko k prijavnici priložite tudi druge priloge, za katere menite, da so pomembne za izbor, npr. dokazila o izpolnjevanju prednostnih kriterijev.

Rok za prijavo je do četrtka, 10. avgusta 2023.

Datoteke - prenesi na klik

JP-za-clane-DS-MSS-za-dusevno-zdravje-mladih.pdf
175.194 KB
Na spletni strani mss.si uporabljamo piškotke predvsem za boljše delovanje strani in prijetnejšo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.