Domov Poziv k miru Generalni skupščini Združenih narodov
06.09.2022

Poziv k miru Generalni skupščini Združenih narodov

Ministrstvo za zunanje zadeve in MSS sta pripravila videa mladih, v katerih sodelujeta Tadej Maver Guštin in Sanja Goljevšček, ki so bili poslani na OZN za posebno pobudo z naslovom “Voices of Youth – Time Capsule”. Gre za pobudo, s katero želi predsednik Generalne skupščine zagotoviti dodatno priložnost za glas mladih pri delu OZN ter obelodaniti njihove upe in pričakovanja za prihodnost, ki si jo želijo. Gre za zbirko video sporočil mladih, v starosti od 8 do 15 let, ki bo zapečatena in bo ponovno odprta na 100 obletnico ustanovitve OZN.

Tadej Maver Guštin, nadobudni mladi športni motorist, je v svojem videu izpostavil, da si v času covida, vojne v Ukrajini, največjega požara v zgodovini Slovenije in ene najhujših suš želi sveta, v katerem so mir, pitna voda in pozitivne vrednote del vsakdana. Pravi, da čeprav njegov motor poganja bencin, se naravi oddolži z rednim sajenjem dreves. Meni, da je vsaka taka majhna gesta, ki jo lahko opravimo k boljšemu in čistemu okolju korak k boljši prihodnosti – in predvsem svetu, v katerem bomo živeli leta 2045.

Sanja Goljevšček, ki prihaja iz vasice Starošince, je v videu izpostavila, da si želi, da bi se ljudje v prihodnjih letih začeli zavedati, da vse temelji na medsebojnih odnosih, komunikaciji in zaupanju. Poseben poudarek je potrebno dati pogovorom.

Na spletni strani mss.si uporabljamo piškotke predvsem za boljše delovanje strani in prijetnejšo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.