Domov Povezujemo 2022 in delo na projektih ter letnih načrtih
14.11.2022

Povezujemo 2022 in delo na projektih ter letnih načrtih

Med 11. in 13. oktobrom je v Gradcu potekala letošnja izvedba konference Povezujemo 2022, ki je namenjena usposabljanju in povezovanju zamejskih mladinskih organizacij in mladinskih organizacij v Sloveniji. 
Srečanje smo izkoristili tudi za delo na projektih in letnih načrtih. Uspešno je potekal tudi prenos znanja med organizacijami iz Avstrije, Hrvaške in Slovenije.
 
Usposabljanje smo v petek začeli s spoznavnim večerom in teambuildinigom. V soboto je program obsegal predstavitev organizacij iz katerih prihajajo udeleženci, uvodno povezovanje s cilji dogodka znotraj treninga o motivaciji in delavnico o digitalnem mladinskem delu, kjer so se udeleženci na praktičen način spoznali z uporabo različnih digitalnih orodij. V soboto je sledilo popoldne namenjeno vodenemu procesu priprave načrtov za projekte, ki jih udeleženci želijo izvesti v svojih organizacijah, med katerim so si medsebojno pomagali z idejami in nasveti. Dogodek smo v nedeljo zaključili z evalvacijo in delavnico javnega nastopanja, ki bo udeležencem služila kot popotnica v svet, v katerem bodo svoje ideje za projekte predstavljali odločevalcem v svojih organizacijah, skupinam s katerimi bi radi sodelovali, investitorjem….
 
Tokrat nas je gostil Klub slovenskih študentk in študentov v Gradcu, ki smo ga dobro spoznali tekom usposabljanja. Preizkusili smo tudi njihove nove prostore, kjer smo imeli usposabljanje.
Usposabljanje za zamejce pa sta vodila Luka Piletič in Katja Olenik. 

Projekt podpira so podprli Urad Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu, Urad RS za mladino in KSŠŠG – Klub slovenskih študentk in študentov v Gradcu.

 

Super je bilo, zato se z veseljem oglasimo še kdaj.

Na spletni strani mss.si uporabljamo piškotke predvsem za boljše delovanje strani in prijetnejšo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.