Domov Posvet mladinskega sektorja 2021
07.12.2021

Posvet mladinskega sektorja 2021

Na včerajšnjem letnem nacionalnem posvetu je potekalo tudi delo v 12 skupinah, kjer so vodje mladinskih centrov, vodje organizacij in tisti, ki delajo z mladimi razmišljali o prihodnosti mladinskega sektorja in mladinskega dela. Po zaključnem skupinskem delu je bilo glasovanje in med prvimi petimi izglasovanimi predlogi ukrepov so bili:

 

Srečni mladi za srečno družbo – Mladim zagotoviti podporni sistem (mladinsko delo) za osebni in profesionalni razvoj. 
 
Manj individualnosti – več sodelovanja in spodbujanje sodelovanja in solidarnosti kot odgovor na pretiran individualizem. 
 
–  Participacija mladih v družbi – celostni pristop k opolnomočenju mladih.
 
Stabilnost NVO z javno financiranimi trajnimi zaposlitvami – stabilnost NVO z učinkom trajnega zaposlovanja v NVO, financirana iz javnih sredstev.
 
Krepitev skupnosti in skupnostnega dela – mentoriranje ideje mladih, odziv na konkretne potrebe skupnosti in izvajajmo ‘udarniške akcije”
 
Predlogi so zapisani v trenutni obliki, z delom v manjših skupinah pa so nastali konkretni predlogi, ki jih bo Mladinski svet Slovenije zbral in skupaj z mladinskim sektorjem nagovarjal odločevallce za boljšo prihodnost delovanja organizacij v mladinskem sektorju. 
 
Da pa niso pozabili na sproščeno druženje, je bil organiziran tudi mladinski kviz  z Dinom Kapetanovičem o zgodovni mladisnkega sektorja, poznavanju mladih in slikovnem prepoznavanju. Bilo je zabavno in poučno ter na nek način pregled stanja in poznavanja sektorja. 
Vir: mlad.si
Na spletni strani mss.si uporabljamo piškotke predvsem za boljše delovanje strani in prijetnejšo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.