Domov Prijavi se na EYE 2020 – Prihodnost je sedaj!
07.02.2020

Prijavi se na EYE 2020 – Prihodnost je sedaj!

Vabimo vas, da se udeležite Evropskega mladinskega dogodka (EYE2020) s skupino MSS.

Evropski mladinski dogodek bo potekal 29. in 30. maja 2020 v Strasbourgu.

 

Vsaki dve leti se na Evropskem mladinskem dogodku zbere tisoče mladih Evropejcev, ki med seboj izmenjujejo dobre prakse ter razpravljajo o prihodnosti Evrope. Evropski mladinski dogodek, ki bo letos potekal četrtič, predstavlja edinstveno priložnost za sodelovanje mladih ter odločevalcev in sooblikovanje prihodnosti Evrope. Evropski mladinski dogodek bo letos potekal pod sloganom: EYE2020 – Prihodnost je sedaj.

Na dogodku bodo potekale interaktivne in umetniške aktivnosti. Aktivnosti bodo namenjene mreženju in oblikovanju predlogov, ki bodo v pomoč odločevalcem pri oblikovanju politik. Osnutek vseh aktivnosti je dostopen na spletni strani EYE2020. Na dogodku bo MSS izvedel aktivnost na temo stanovanjske problematike z naslovom: Welcome home! Making affordable housing a reality for young people. Po dogodku bodo najboljši predlogi in ideje strnjeni v poročilo in predstavljeni vsem poslancem in poslankam v Evropskem parlamentu.

Mladinski svet Slovenije bo tudi letos s podporo Zavoda MOVIT, nacionalne agencije evropskih programov Erasmus+: Mladi v akciji in Evropske solidarnostne enote, omogočil skupini mladih udeležbo na Evropskem mladinskem dogodku 2020.

V Strasbourg bomo odšli v četrtek, 28. maja 2020, okrog enih ponoči. Odhod iz Strasbourga je predviden v nedeljo, 31. maja 2020, okrog enih ponoči, prihod v Ljubljano pa je predviden v nedeljo dopoldan. Stroške prevoza in nastanitve (2 nočitvi z zajtrkom) bo pokril organizator. Izbrani kandidati/-ke bodo morali pred odhodom plačati prispevek v višini 20 EUR. Vse ostale stroške, vključno s stroški prehrane in varščine za nastanitev, si bodo morali/-e udeleženci/-ke kriti sami/-e. Od udeležencev/-k se pričakuje udeležba po predvidenem programu EYE2020, v nasprotnem primeru so dolžni/-e povrniti stroške prevoza in nastanitve.

Kako se lahko prijavite?

Prijave za udeležbo na Evropskem mladinskem dogodku s skupino MSS so še vedno odprte – odprt je drugi prijavni krog. Če se želite udeležiti Evropskega mladinskega dogodka s skupino MSS izpolnite elektronsko prijavnico do vključno srede, 26. februarja 2020. V elektronski prijavnici navedite zakaj ste primeren/-na kandidat/-ka za udeležbo na Evropskem mladinskem dogodku, svoje izkušnje na področju mladinskih politik in način vaše promocije dogodka. Izmed prispelih prijav bo komisija izbrala udeležence/-ke, ki se bodo udeležili/-e Evropskega mladinskega dogodka s skupino MSS. Kandidati/-ke morajo biti stari/-e vsaj 18 let. Kandidati/-ke bodo o končnem izboru obveščeni/-e do sobote, 29. februarja 2020.

Več informacij o Evropskem mladinskem dogodku in posodobljen program dogodka je dostopen na spletni strani EYE2020.

Za več informacij in morebitna pojasnila lahko pišete na e-naslov dominik.derencin@mss.si ali pokličete na tel. št.: 01 425 60 55.

Datoteke - prenesi na klik

024-20-Poziv_za_udeležence_EYE2020_.pdf
439.279 KB
Na spletni strani mss.si uporabljamo piškotke predvsem za boljše delovanje strani in prijetnejšo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.